Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 hedeflerimiz, küresel senaryolara karşı bir başkaldırıdır

Erdoğan konuşmasında, "Küresel siyasi ve ekonomik sistemin yeniden yapılanma sancıları yaşadığı dönemde, Türkiye olarak yönümüz geleceğe dönük yürüyoruz. Cumhur İttifakı olarak geleceğimize daha özgüvenle yürüyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 hedeflerimiz, küresel senaryolara karşı bir başkaldırıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü Kutlama Programı'na katılarak açıklamalarda bulundu.

"Sakarya Zaferi, Anadolu'daki bin yıllık varlığımızın dönüm noktalarından biridir" diyen Erdoğan, "İstiklal harbimiz Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm komutanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yad ediyorum" dedi.

İstiklal harbinin büyük fedakarlıklarla kazanıldığının unutturulmaması gerektiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti,:

Anadolu'dan tamamen sökülüp atılmak istenen Türk milleti kurduğu cumhuriyetle yeni bir başlangıca imza atmıştır. Milli iradenin gücü önünde ne vesayetin ne sosyal mühendislik hesaplarının ne terör örgütlerinin ne darbelerin duramayacağı gerçeğini cümle aleme gösterdik. Hak, hukuk, adalet, özgürlük alanlarında milletimiz yaşadığı mağduriyetleri giderecek adımları attık. 

"Cumhur İttifakı olarak geleceğimize daha özgüvenle yürüyoruz"

"Yönümüzü hep geleceğe dönüp istikametimizi belirleyerek oraya doğru yürüyoruz" diyen Erdoğan, "Bazıları 2023 hedeflerimizi hala orta-uzun vadeli program olarak sanıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'e endekslendiğimiz hedeflerimiz, küresel senaryolara karşı bir başkaldırıydı. Alın terimizle ve yeri geldiğinde kanımızla, istikbaline sahip çıkan bir ülke olduğumuz gerçeğini kabul ettirdik. Biz bu iradeyi ortaya koyarak Cumhuriyet tarihinin en iddialı ve cesur makas değişikliğini gerçekleştirdik" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin geleceğe güvenle yürüdüğünü de vurgulayarak, "Küresel siyasi ve ekonomik sistemin yeniden yapılanma sancıları yaşadığı dönemde Türkiye olarak yönümüz geleceğe dönük yürüyoruz. Cumhur İttifakı olarak geleceğimize daha özgüvenle yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Independent Türkçe



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER