Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´A ÇAĞRIDA BULUNDU: ESAD İLE GÖRÜŞÜLMESİ LAZIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ?Beşar Esad ile görüşülmesi lazım? dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´A ÇAĞRIDA BULUNDU: ESAD İLE GÖRÜŞÜLMESİ LAZIM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dış politkadaki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Hürriyet´ten Hande Fırat´ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, olası bir İdlib operasyonuna ilişkin olarak "Türkiye iki şey yapmalı bunlardan birincisi şu; Esad rejimiyle düşmanlıktan vazgeçip Esad rejimiyle İdlib´deki sorunun çözümü konusunda temasa geçmeli, belli ilkeler çerçevesinde temasa geçmeli" ifadelerini kullandı.

Suriye´nin toprak bütünlüğünün çok önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ?Esad artık iç savaşta galip geldi, kazandı. ABD, dünya da artık bunu kabul ediyor. Dolayısıyla Türkiye´nin de bu bağlamda İdlib sorununun Türkiye´nin de çıkarları lehine çözülmesi açısından Esad ile bir görüşme yapmasında büyük yarar var. İkincisi; Rusya´ya, Amerika´ya ve İran´a olası bir göç akının Türkiye için doğuracağı riskleri anlatmalı ve dolayısıyla bu göçün önlenmesi konusunda İdlib ile ilgili verilecek mücadelede Türkiye´nin tezlerinin yakından dinlenmesi gerektiğini onlara anlatmalı" dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER