Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile S-400 konusunu görüştü, ABD vatandaşı Serkan Gölge serbest bırakıldı.

atandaşı Serkan Gölge serbest bırakıldı. Türkiye´de "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla tutuklu bulunan ABD vatandaşlığı da bulunan NASA çalışanı Serkan Gölge´nin serbest bırakıldı. Kararın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump´ı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile S-400 konusunu görüştü, ABD vatandaşı Serkan Gölge serbest bırakıldı.

ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 savunma sistemi konusunda ortak bir çalışma grubu kurulması teklifini yineledi.

Karar gazetesinde yer alan habere göre: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, görüşmeye ilişkin detayları Twitter hesabından paylaştı.

Erdoğan ve Trump´ın bugün telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtilen paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Görüşmede ikili ve bölgesel meseleler ele alınmıştır.Cumhurbaşkanımız, ulusal güvenliğimizin gereği olarak Rusya Federasyonu´ndan tedarik edilmesi planlanan S-400 savunma sistemi konusunda ortak bir çalışma grubu kurulması teklifini yinelemişlerdir.

Görüşmede ayrıca çelik sektörüne yönelik ilave tarifenin kaldırılmasından duyulan memnuniyet paylaşılmış; bu kararın, 75 milyar dolarlık ikili ticaret hedefine ulaşılmasına katkı sağlayacağı vurgulanmıştır.

İki lider, Japonya´da düzenlenecek G20 zirvesi marjında görüşme konusunda mutabık kalmışlardır."

G20 Liderler Zirvesi 28 - 29 Haziran 2019 tarihleri arasında Japonya´nın Osaka kentinde gerçekleştirilecek.

BEYAZ SARAY´DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesinde ikili ticaretin artırılması, çelik vergisi ve S-400 konularının ele alındığı bildirildi.

Milli Gazete´de yer alan habere göre: Türkiye´de "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla tutuklu bulunan ABD vatandaşlığı da bulunan NASA çalışanı Serkan Gölge´nin serbest bırakıldı. Kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump´ın yaptığı telefon görüşmesinden kısa süre sonraya gelmesi dikkat çekti.

Kaynak: Medya

 
 
 
 

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER