Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cübbeli Ahmet Hoca ifadeye çağrıldı

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 'selefi dernekler silahlanıyor' iddiası sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrıldı.

Cübbeli Ahmet Hoca ifadeye çağrıldı

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinden Ahmet Mahmut Ünlü, savcılığın çağırması durumunda silahlanan selefi dernekleri açıklayacağını söylemişti. Ünlü'nün bu iddiasından sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahmet Mahmut Ünlü'ye tebligat göndererek bilgisine başvurmak üzere ifadeye çağırdı.

“150 DERNEĞİN İSMİNİ VERİRİM” DEMİŞTİ

Katıldığı canlı yayında ve verdiği bir röportajda 2 bin selefi derneğin olduğunu öne süren, ‘Savcılık çağırırsa silahlanan derneklerin ismini veririm’ diyen ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrıldı.

İSİMLERİNİ VERİRİM DEMİŞTİ

Cübbeli Ahmet Hoca, gazeteci Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada, “Evet, ben 2 bin civarında dedim ama aslında isim isim çıkarttım, şu şu illerimizde başta olmak üzere. Savcılar beni çağırsalar ‘Ne biliyorsunuz? Hangi silahlanma konusunda sen böyle şeyler söylüyorsun, hangi dernekler, hangi yapılar?’ dese ben en azından 150’sinin ismini vermeye hazırım” ifadelerini kullanmıştı.

İÇ SAVAŞA HAZIRLANIYORLAR İDDİASI

Türkiye’de 2 bin selefi derneğin olduğunu söyleyen Ünlü, “Şahıslar pompalı mompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Selefi tarafıyla İran yanlısı Şii tarafın çatışması hazırlanıyor. Barut gibi. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi ‘şeyhim ‘ diye cihat ilan edecek öbürü mehdiyim diyecek. Birbirine öldürür bu müslüman millet. Asker bunları vurmak zorunda kalacak. İzmir kaynıyor. Bunlar nasıl müsaade ediliyor. Mutlaka kontrol edilmesi lazım” şeklinde konuşmuştu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: KAYITSIZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR

Cübbeli Ahmet Hoca'nın bu sözleri sonrası İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy dün yaptığı açıklamada, "Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır. Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir." demişti. 

Bakanlıktan Cübbeli Ahmet Hoca'nın iç savaş uyarısına açıklama



Anahtar Kelimeler: Cübbeli Ahmet ifadeye çağrıldı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER