Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Covid-19 Salgınında Amerikan Savaş Makinesi Devam Ediyor

ABD’nin Afganistan’a yönelik 19 yıllıkSavaşına – tarihteki en uzun ABD savaşı – iki partili patırtı ve blöf bir kenara bırakıldığında,savaş çığırtkanlığı yapan kurumsal medyanın çarpık“büyük yalan” haberleri ile manipüle ediliyor.

Covid-19 Salgınında Amerikan Savaş Makinesi Devam Ediyor

ABD’nin Afganistan’a yönelik 19 yıllık savaşına – tarihteki en uzun ABD savaşı – iki partili patırtı ve blöf bir kenara bırakıldığında, savaş çığırtkanlığı yapan kurumsal medyanın çarpık “büyük yalan” haberleri ile manipüle ediliyor.

Afgan Savaşı Hakkındaki Gerçek

Afgan Savaşı hakkındaki gerçek, sert ve korkunç. 19 yılın ve Pentagon’un 2 trilyon dolar harcamasının ardından savaşın en yüksek noktasına 120.000’den fazla ABD askerini konuşlandırdıktan sonra – bunların yarısı ABD tarafından finanse edilen Blackwater ve hiç kimseye karşı sorumlu olmayan diğer özelleştirilmiş paralı asker ve savaş suçları işleyen kuvvetler – doğrudan ve dolaylı olarak 460.000’den fazla sivilin öldürerek ulaştı. Savaş boyunca 2.400 ABD askeri öldü ve 20.660 asker yaralandı. Savaş devam ediyor ancak ABD hükümeti, savaş ağalarından ve yozlaşmış şirket entrikalarından oluşan kukla hükümeti değil, Afganistan kırsalının çoğunu işgal eden Taliban ile bir “barış” anlaşması müzakere ediyor. Taliban’ın bazı ABD’li tutukluları serbest bırakmayı kabul etmemesi nedeniyle ikinci görüşmelerin ertelendiği söyleniyor.

ABD savaşı nedeniyle dolaylı olarak öldürülen rakamlar, ABD Savunma Bakanlığı’nın resmi sayımlarıdır. ABD tarafından eğitilmiş ve finanse edilen Afgan Ordusu güçleri arasında tahmini 55.000 ölü ve “savaşa” uluslararası “bir görünüm kazandırmak için getirilen bir düzine ülkenin ölü ve yaralıları çıkarıldı. ABD’nin savaş süreci boyunca hesapsızca drone bombardımanı yaptığı komşu Pakistan’daki ölü ve yaralıları da bu rakamlara dehşetle ekliyoruz. 19 yıl sonra, Pentagon, Taliban’ın yer altı sığınaklarını şimdiye kadarki en büyük nükleer olmayan silahlarla ve sürekli olarak uzak bölgelerde av peşinde olan insansız hava araçlarıyla “denerken”, yarısı paralı askerler ve “yükleniciler” olmak üzere yaklaşık 25.000 ABD askeri Afganistan’da kaldı. Bütün bunlar “kâr” için ölüm ve yıkım işiyle uğraşan girişimci ABD şirketleri tarafından organize edildi.

ABD savaşı 2001’de başladığından beri, yüzde 80’lık kırsal hayatın sürdüğü Afganistan, dünyanın önde gelen yasa dışı afyon üreticisi oldu. Afyon hasadı, küresel olarak eroinin yüzde 90’ından fazlasını ve Avrupa arzının yüzde 95’inden fazlasını üretiyor. Afganistan’da afyon için Latin Amerika’nın tamamında koka tarımı için kullanılandan daha fazla arazi kullanılıyor. Dahası, Afganistan’ın trilyonlarca dolar değerindeki lityum rezervleri, Bolivya’dan önce dünyadaki en değerli rezervler. 2011 yılından bu yana, Pentagon’un mali kolu, madencilik sözleşmelerinin verileceği konusunda çeşitli kuruluşlarla görüşmelerde bulunuyor. Benzer şekilde, Afganistan’ın altın, niyobyum, kobalt ve diğer mineralleri, yeryüzündeki en fakir ulusların bu en fakirini, küresel bir yabancı sermayeli madencilik merkezine dönüştürebilir. ABD, 1980’lerde Kolombiyalı Medellin karteliyle yaptığı ortaklıkta olduğu gibi, lityum ve altın ve belki de kazançlı uyuşturucu ticaretinde bir el için savaşıyor… ve ayrıca özgürlük!

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz