Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çorum Valisi: Biz sussak tarih susmayacak, tarih sussa hakikat susmayacak

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Rahmetli Sezai Karakoç Üstadımızın dediği gibi: “Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak” diye konuştu.

Çorum Valisi: Biz sussak tarih susmayacak, tarih sussa hakikat susmayacak

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, İskilipli Atıf Hoca’nın mezarını ziyarete gitmesine tepki gösterenlere, “İstiklal mahkemeleri mahkeme sayılmaz” diyerek “Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak” ifadeleriyle cevap verdi.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, İskilipli Atıf Hoca anmasına katılması ile ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Şehid İskilipli Atıf Hoca’yı asan İstiklal Mahkemelerinin kuruluş amacı ve işlevine değinen Çiftçi, “31.07.1922 tarihinde 29 sayılı kanunla kurulan Ankara İstiklal Mahkemesi, meşhur üç Ali’lerden ve Dr. Reşit Galip’ten oluştuğunu aktararak, “31.07.1922 tarihinde 29 sayılı kanunla kurulan Ankara İstiklal Mahkemesi, meşhur üç Ali’lerden ve Dr. Reşit Galip’ten oluşuyordu. Mahkemenin tek hukukçu üyesi Savcı Necip Ali’ydi. İstiklal Mahkemeleri asker kaçaklarını, askeri ve siyasi casusluk yapanları, Hıyanet-i Vataniyye Kanunu’na tabi suçları [TBMM’nin otoritesini ve meşruiyetini kabul etmeyenler, saltanatın ilgasına dair kanuna muhalefet edenler, dini ve mukaddesatı siyasete alet etmek için cemiyet kuranlar, kılık-kıyafet ve şapka kanununa muhalefet edenler vatan haini sayılmıştır.] rüşvet alan ve vurgunculuk yapanları, memuriyet görevini kötüye kullanıp halka zulüm ve kötü muamele yapanları yargılamak ve cezalandırmak maksadıyla kurulmuşlardır” dedi.

Vali Çiftçi,  Mahkeme kararlarına karşı temyiz yolunun kapalı ve avukatla savunma yapmak mahkemenin iznine tabi olduğunu belirterek, “Şüphe sanık lehine değil aleyhine değerlendirilir, sanığın suç işlediğine dair mahkemenin kanaat getirmesi cezalandırılması için yeterlidir. Yapılan yargılama sonucu Savcı Necip Ali, İskilipli Âtıf Efendi için “Şapka İktisası Hakkında Kanun’a”muhalefetten dolayı üç yıl kürek cezası talep eder, mahkemenin hafifletici sebepleri, sanığın lehine hükümleri gözönünde bulundurup daha hafif bir ceza takdir etmesi beklenirken mahkeme heyeti idam kararı verir” ifadelerini kullandı.

 

‘İSTİKLAL MAHKEMELERİ MAHKEME SAYILMAZ’

Mustafa Çiftçi, açıklamasında gazeteci Uğur Mumcu’nun İstiklal Mahkemeleri ile ilgili tespitini de alıntılayarak, “Uğur Mumcu 11 Kasım 1992 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nde ‘İstiklal Mahkemeleri ‘mahkeme’ sayılmazlar. Bunlar savaş ve ihtilal dönemlerinde rastlanan anti-demokratik infaz kurullarıdır’ yorumunu yapar” dedi.

Çiftçi, “Bu şekilde haksız-hukuksuz yapılan muhakeme sonucu idama mahkum edilen İskilipli Âtıf Efendi, Merhum Necip Fazıl Kısakürek Üstadımızın tabiriyle, “son devrin din mazlumlarından” biridir ve bu sıfatla rahmetle anılmayı hak etmektedir. Bizim yaptığımız da sadece bundan ibarettir.

Rahmetli Sezai Karakoç Üstadımızın dediği gibi: “Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak” diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER