Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çorlu protestosuna müdahale... Bari acıya saygı duyun

Çorlu´da ihmallerle meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden 25 kişinin yakınları, Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polis, acılı aileleri anlaşılmaz şekilde sert müdahaleyle engelledi. Faciada torununu kaybeden bir dedeyi hasta

Çorlu protestosuna müdahale... Bari acıya saygı duyun

Tekirdağ Çorlu´da geçtiğimiz yıl meydana gelen tren kazasında 25 kişi hayatını kaybetti. Faciada 340 kişi de yaralandı. Kazanın ardından Çorlu 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde açılan ve 3 Temmuz´da görülmeye başlanacak davada bilirkişi raporu ise tartışma yarattı. Raporda, ?kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu´ olarak 4 demiryolu personeli sorumlu tutuldu. Soruşturmada TCDD´nin üst yönetiminde yer alan kişilerle ilgili kovuşturmaya yer olmadığı kararı ise yoğun tepkilere neden oldu.

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları da takipsizlik kararı verilmesine tepki gösterdi. Aileler dün  Ankara´ya giderek Anayasa Mahkemesi´ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu. Aileler başvurularında yaşam hakkı ve etkili soruşturma yükümlülüğünün ihlal edildiğini ileri sürdü. Başvuruda, yeniden yargılama yapılarak soruşturmanın üst düzey sorumluları da kapsayacak şekilde yürütülmesi talep edildi.

Mahkeme binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen ailelere ise polis tarafından yolun karşısındaki Ahlatlıbel Atatürk Parkı´na gitmeleri söylendi. Aileler ise buna karşı çıkınca polis, AYM önünde açıklama yapmaya başlayan gruba müdahale etti. Müdahale sırasında faciada yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel´in dedesi Necmettin Sel fenalaştı. Bir kişi ise baygınlık geçirdi. Öte yandan polisin yakınlarını kaybeden ailelere plastik mermi ve biber gazı ile müdahale etmesi de yoğun tepkilere neden oldu.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER