Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Con Coughlin, Ankara´nın NATO üyeliğinin bitirilmesi gerektiğini söyledi.

İngiliz The Daily Telegraph gazetesinin yazarı Con Coughlin, Türkiye´yi hedef aldığı makalede Ankara´nın NATO üyeliğinin bitirilmesi gerekiğini söyledi.

Con Coughlin, Ankara´nın NATO üyeliğinin bitirilmesi gerektiğini söyledi.

İngiliz The Daily Telegraph gazetesinin yazarı Con Coughlin, tartışmalı bir yazı kaleme aldı. Türkiye´nin Rusya´dan aldığı S-400´lerle ilgili rahatsızlığını dile getiren Coughlin, "S-400 anlaşması Türkiye´nin NATO´yu küçük düşürdüğünü gösteriyor" ifadelerini kullandı. Coughlin, Türkiye´nin NATO´dan çıkarılması gerektiğini de belirtti.

Aynı zamanda The Daily Telegraph gazetesinin savunma editörü de olan Con Coughlin, "Türkiye´nin NATO üyeliğini iptal etme zamanı" başlıklı bir makale yayımladı.

S-400 Rahatsızlığı

"Erdoğan Türkiye´nin hayati jeopolitik konumunun kendisine gelişmiş Rus hava savunma sistemleri alabilecek seviyede bir dokunulmazlık verdiğine inanıyor" diyen Coughlin, "S-400 anlaşmasını eleştirenler Türkiye´nin özel olarak NATO savaş uçaklarını düşürmek için tasarlanmış bir silahı almasının Ankara´nın NATO üyeliği hakkında ciddi soru işaretleri oluşturduğunu söylüyor. Trump yönetiminin Türkiye´nin F-35 programına katılımını sonlandırmakla tehdit ettiği Washington´da da hâkim görüşün bu şekilde olduğu anlaşılıyor." ifadelerini kullandı.

?Türkiye´nin NATO´yu Küçük Düşürdüğünü Gösteriyor?

Radardan saklanma konusunda gelişmiş özellikleri olan F-35´ler uzun yıllar boyunca NATO operasyonlarında kilit öneme sahip olacak. Türkiye´ye de NATO üyeliği sayesinde bu uçaklardan 100 adet alma hakkı verilmişti. Fakat Erdoğan, hem Amerika´nın son teknoloji uçaklarına hem de bu uçakları düşürmek için tasarlanmış Rus hava savunma sistemine aynı anda sahip olamayacağını anlamalı." ifadelerini kullanan Coughlin, şöyle devam etti:

"Türk liderin Rus askeri donanımına yatırım yapması, Moskova´yı Avrupa güvenliğine en büyük tehdit olarak gören NATO´nun geri kalanıyla ters düşürüyor. Geçen ay Bürüksel´deki NATO savunma bakanları toplantısında ana gündem Rus tehdidiydi. S-400 anlaşması Türkiye´nin NATO´yu küçük düşürdüğünü gösteriyor ve İngiltere gibi Avrupalı NATO üyeleri bunu artık tolere etmeyeceklerini göstermeli."

Türkiye´nin Rusya ile olan iyi ilişkilerden rahatsız olan Coughlin, "Türkiye 1952´de NATO´ya katıldığında örgütün doğu cephesini Moskova´nın saldırganlığından koruyacaktı. Ama artık durum kesinlikle böyle değil ve Avrupalı liderler, Amerika´daki mevkidaşları gibi Erdoğan´ın yönetimindeki Türkiye´nin kaybedilmiş bir dava olduğu gerçeğiyle yüzleşmeli" ifadelerini kullandı.

"NATO Üyeliğini Sonlandırmalıyız     

"Türkiye´nin Avrupa Birliği´ne katılarak Batı´yla bağlarını sıkılaştırmayı gerçekten istediği günler geride kaldı." diyen Coughlin "Şimdi aksine bize zarar vermek isteyenlerle açıkça birlikte hareket eden bir ülke var. Sonuç olarak Erdoğan Brüksel´dense Moskova´da kendini evinde hissediyor ve biz de Türkiye´nin gerçek çıkarlarını kabullenip NATO üyeliğini sonlandırmalıyız."ifadelerine makalesinde yer verdi.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER