Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"ÇÖKTÜRME OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR"

İnsan ve Özgürlük Partisi(PİA) Genel Başkan Yardımcısı Murat BOZEDMİR'in Basın Açıklaması;

 

Hükümete bu hukuksuz ve mesnetsiz operasyonlardan vazgeçmesini, muhalefete de sıranın size gelmesini beklemeden hukukun ve özgürlüklerin yanında, haksızlığın ve zulmün karşısında dimdik durma çağrısı yapıyoruz.

İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan yardımcısı Murat Bozdemir Van'da yaptıkları basın açıklamasında;

"Bugünkü operasyonda Kürt siyasi yelpazesinde farklı kişilerin gözaltına alınmış olması bu operasyonun Kürtlerin kazanımlarına yönelik 2014’te başlayan süreç ile beraber Japonya'da Kürt Dil Eğitimine, 2017’deki Kürdistan referandumuna, Rojavadaki Kürt kazanımlarına, belediyelerimize kayyum atanmasına, Kayyumların Kütçe tabelalar üzerinden Kürt diline yönelik saldırılarına, Kürtlerin helikopterden atılması gibi insan hakları ihlallerini kapsayan top yekûn bir çöktürme sürecidir." dedi.

Basın açıklamasının tam metni;

Basına ve Kamuoyuna

18 yıllık AKP iktidarı ülkeyi siyasi, ekonomik ve hukuki olarak iflas noktasına getirmiştir.

10 yıllık Suriye politikası başta olmak üzere, Libya ve Doğu Akdeniz’deki siyasi başarısızlık gün yüzüne çıktıkça içeride sertleşen bir iktidar ile karşı karşıyayız.

İşsizliğin rekor seviyeye ulaştığı, enflasyonun tavan yaptığı, Türk lirasının rekor seviyede değer kaybettiği, insanların açlık ile karşı karşıya olduğu bir ekonomik iflas durumunu yaşıyoruz.

Anayasanın askıya alındığı, hukukun iktidarın emri ile iş yaptığı, adaletin ortadan kaldırıldığı, hiç kimsenin kendisini güvende hissetmediği bir vasattan geçiyoruz.

Demokrasinin, özgürlüklerin ve halkın iradesinin hâkim olduğu ülkelerde bunların müsebbibi olan bir iktidar ayakta kalamaz.

Böylesi bir ortamı yaratan iktidarın ayakta kalmasının tek yolu Demokrasiyi, özgürlükleri ve halkın iradesini ortadan kaldırmak, meşru hak taleplerini baskı ve sindirme yolu ile yok etmektir.

Yaşanılan tüm bu olumsuzlukların temelinde çözümsüzlüğe mahkûm edilmiş Kürt meselesi vardır.

Bugünkü operasyonda Kürt siyasi yelpazesinde farklı kişilerin gözaltına alınmış olması bu operasyonun Kürtlerin kazanımlarına yönelik 2014’te başlayan süreç ile beraber Japonya'da Kürt Dil Eğitimine, 2017’deki Kürdistan referandumuna, Rojavadaki Kürt kazanımlarına, belediyelerimize kayyum atanmasına, Kayyumların Kürtçe tabelalar üzerinden Kürt diline yönelik saldırılarına, Kürtlerin helikopterden atılması gibi insan hakları ihlallerini kapsayan top yekûn bir çöktürme sürecidir.

Hükümete bu hukuksuz ve mesnetsiz operasyonlardan vazgeçmesini, muhalefete de sıranın size gelmesini beklemeden hukukun ve özgürlüklerin yanında, haksızlığın ve zulmün karşısında dimdik durma çağrısı yapıyoruz.

İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) 
 

HABER AZAD



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER