Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çok gizli işler! İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı sınavında şaibe

İŞKUR tarafından yapılan Sözleşmeli İş ve Meslek Danışmanı Alımı Sınavı ve mülakatlarında yaşanan durum bu kadar da olmaz dedirtti.

Çok gizli işler! İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı sınavında şaibe

Milli Gazete'den Muhammed Vefa'ın "konuya dair" haberi...

İşsizlik zirve yaparken İŞKUR tarafından yapılan sınav ve mülakatlarda yaşanan durumlar bu kadarına da pes dedirtti. İŞKUR tarafından 25-28 Eylül 2018 tarihinde mülakatı yapılan Sözleşmeli İş ve Meslek Danışmanı Alımı Sınavı mülakatlarının üzerinden 7 ay sonra ‘puanlar açıklanmadan’ sonuçlar açıklanmıştı. Sınavla ilgili daha önce açıklanan geniş kapsamlı bilgilerin bu sefer paylaşılmaması sınava ilişkin şaibe iddialarını gündeme getirirken Millî Gazete, sınav ve mülakatlarla ilgili çarpıcı belgelere ulaştı. Özellikle son dönemde AKP il başkanlarının İŞKUR il müdürlerinden önce iş alımını açıklaması şaibe iddialarını artırdı.

İŞKUR sınavındaki şaibeyi kaldırın!

KENDİ İLAN METNİNİ ÇİĞNEDİ

İŞKUR tarafından yapılan sınava bin 897 kişi girerken, ne sınavı kazananların ne de sınavı kaybedenlerin mülakat puanları bile açıklanmadı. Söz konusu durum kurumun ilan metnine koyduğu bazı maddeleri çiğnediği görülürken, mülakata girenlerle ilgili hiçbir kayıt alınmaması dikkat çekiyor. Olayın mahkemeye taşınmasının ardından mahkeme kanalıyla İŞKUR’dan istenilen sınava girenlerin listesinin dönemin İŞKUR Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya imzası ve ‘çok gizli’ ibaresi ile gönderilmesi sınavla ilgili şaibe iddialarını güçlendirdi. Mahkemeye gönderilen çok gizli ibareli belgenin mülakattan bir hafta önce tarihli olması ve çok gizli belgede eklerin olduğunun ifade edilmesine rağmen belirtilen evrakların olmaması dikkat çekti.Advertisement

ADAYLARIN PUANLARI BİLE AÇIKLANMADI

Millî Gazete’nin ulaştığı çok gizli ibareli belgede sınavla ilgili bilgiler aktarılırken, farklı soruları da beraberinde getirdi. Söz konusu durumla ilgili ‘çok gizli’ ifadesinin kullanılması sınava kaç kişinin katıldığı, kaç kişinin hak kazandığı, sınava hiç katılmayan ama başarılı olan var mı sorularına neden oldu. Öte yandan akıllara durgunluk veren bir diğer meselenin ise adayların puanlarının adaylardan dahi gizli tutulması ve sonuçların puan verilmeden açıklanması şaibe iddialarını tekrar güçlendirdi.

CUMHURBAŞKANI, YAPILAN HATADAN HABERDAR MI?

Sınavda yaşanan şaibe iddialarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulanan mağdurlar, “Bu usulsüz, kayıtsız ve adaletsiz alımdaki mağduriyetimiz giderilsin. Mülakat iptal olmalı ve herkesin yerleştirilmesi KPSS puanlarına göre yapılmalıdır. Eğer sınav iptal olmayacaksa mağdur edilen bizler boş bırakılan kadrolara atanmalıyız. Çünkü bu sınavda İŞKUR atama yaptığı hiçbir adaya puan vermemiştir. Atananların bizlerden bir üstünlüğü yoktur. Lütfen bu atamadaki usulsüzlüğü görünüz. Bakanlığınızın yaptığı bu hatadan haberdar olmadığınızı umuyoruz.” ifadeleri kullanıldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER