Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Çocuklarım aç" diyerek kendini yakan Adem Yarıcı'nın annesi konuştu: Çocuğum parasızlıktan kendini yaktı

Hatay Valilliği önünde kendini ateşe veren ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Adem Yarıcı'nın annesi, " çocuğu var. Onlara da biz bakacağız. Babası gitti ben bakacağım" dedi

Hatay Valiliği önünde "Çocuklarım aç" diyerek kendini ateşe veren Adem Yarıcı'nın anne ve ablası Yarıcı'nın iş bulamadığını ve ekonomik sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Olayın olduğu gün kardeşine 20 lira sigara parası verdiğini söyleyen abla, "Nereye gidiyorsun? diye sordum. Cevap vermedi. Sonradan duyduk ki kendini yakmış" dedi.

Uzun süredir işsiz olduğu öğrenilen Adem Yarıcı sabah saatlerinde Hatay Valiliği önüne geldi. İşsizlik nedeniyle bunalıma girdiği belirtilen Yarıcı burada "Çocuklarım aç, iş istiyorum anlamıyor musunuz?" diye bağırdı.

DAHA FAZLA OKU

Yetkililer, Yarıcı ile konuşup ikna etmeye çalıştı. İkna çabaları sürerken Adem Yarıcı cebinden çıkardığı çakmakla kendini ateşe verdi. Valilik polislerinin müdahalesi ile söndürülen Yarıcı, hastaneye kaldırıldı. Ambulansta kalp krizi geçiren Yarıcı, hayatını kaybetti ve 2 çocuğu da yetim kaldı.

"İş bulamıyordu"

Sözcü'nın haberine göre Antakya Saraykent'te oturan anne Ayşe Yarıcı, "Oğlum çocuklarını bıraktı gitti kendi kendini yaktı. Parasızlıktan açlıktan çocuğum gitti kendini yaktı. Paraları yoktu pulları yoktu, yiyecek ekmekleri yoktu. Boyacıydı iş bulamıyordu. 3 çocuğu var. Onlara da biz bakacağız. Babası gitti ben bakacağım. Bizlere yetkililer yardım etsin" dedi.

"Ona sigara parası verdim"

Ablası Yıldız Ergüder ise şu ifadeleri kullandı:

"Kardeşim iş bulamıyordu. En son ona 20 TL sigara parası verdim. Dedim; 'Kardeşim nereye gidiyorsun?' Cevap vermedi. Çayını içti çıktı. Sonradan duyduk ki kendini yakmış.Hastaneye yetiştiremedik. Yolda ambulansta kalp krizinden ölmüş, yetiştiremedik"

Ne olmuştu?

Cuma günü sabah saatlerinde Hatay Valiliği önünde yaşanan olayda, uzun süredir işsiz olduğunu dile getiren Adem Yarıcı, kendini ateşe verdi. Uzun süredir işsiz olduğu öğrenilen Yarıcı'ya yangın tüpleriyle polisler müdahale etti. Güvenlik güçleri kendini yakan adama su verip yüzünü yıkadı. Bir süre sonra kendine gelen baba, çocuklarının aç olduğunu ve yaşadığı işsizlikten bunaldığını belirtti. İlk müdahalenin olay yerinde yapıldığı Yarıcı, kaldırıldığı hastanede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Olayın ardından Adem Yarıcı'nın "Sosyal Ekonomik Destek Yardımı" aldığını belirten Hatay Valiliği, Yarıcı'nın "Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle daha önce de kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur" açıklaması yapmıştı..

Adem Yarıcı hakkında şarkıcı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül de bir paylaşımda bulunmuştu.

Mahsun Kırmızıgül@Mhsnkrmzgl

İçler acısı bir fotoğraf. Ciğer dayanmaz bu tabloya. Çocuklarına ekmek götüremeyen çaresiz baba kendini yakarak öldürmüş. Yazıklar olsun böyle düzene. Bu ülkeyi soyan gözü doymazlar, bu garibana iyi bakın. Bu babanın adı Adem Yarıcı.

Resmi Twitter'da görüntüle

 

 

Twitter hesabından açıklama yapan Kırmızıgül, “Çocuklarına ekmek götüremeyen çaresiz baba kendini yakarak öldürmüş. Yazıklar olsun böyle düzene. Bu ülkeyi soyan gözü doymazlar, bu garibana iyi bakın. Bu babanın adı Adem Yarıcı” ifadelerini kullanmıştı.

 

Sözcü



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER