Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çocuklara yönelik bir kitap: Peygamber Torunu Hz. Hasan

Adil Akkoyunlu'nun 'Peygamber Torunu Hz. Hasan' kitabı Hz. Hasan’ı anlatıyor. Onun kahramanlığı, yaptığı güzellikleri beni etkiledi.

Çocuklara yönelik bir kitap: Peygamber Torunu Hz. Hasan

Es selamu aleyküm. Güçlü, kuvvetli, Peygamber torunu, Hz. Ali oğlu Hz. Hasan’ı hepiniz biliyorsunuzdur. İşte onu anlatan bir kitap: Peygamber Torunu Hz. Hasan. Çıra Çocuk Yayınları'ndan çıkan kitabın yazarı ise Adil Akkoyunlu.

Aslında bu kitap, bir set. Ben sıra ile okuyorum. Sıra, Hz. Hasan’daydı. Diğer kitapların isimleri de şöyle: Örneğim Peygamberim, Sadakat Örneği Hz. Ebubekir, Hz. Ömer ve Adaleti, Meleklerin Utandığı İnsan Hz. Osman, Allah’ın Aslanı Hz. Ali, Kerbela Şehidi Hz. Hüseyin, Örnek Bir Yönetici Ömer Bin Abdulaziz.

Bu kitap Hz. Hasan’ı anlatıyor. Onun kahramanlığı, yaptığı güzellikleri beni etkiledi. Bu kitapta beni en çok üzen şey, Hz. Hasan’ın şehit edilmesiydi. Boşadığı eşi Ca’de tarafından zehirlenerek şehit edilmiş. (Allah rahmet eylesin.) Hz. Hasan ve kardeşi (Kerbela şehidi) Hz. Hüseyin, küçüklüğünden beri herkese örnek olmuşlardı. Bir örnek verelim:

Bir gün bir adam yanlış abdest alıyormuş. Bu iki kardeş (Hasan ve Hüseyin) onu görmüş. Ve akıllarına bir plan gelmiş. Adamın yanına gitmişler ve: Bizim abdest almamıza bakar mısınız, diye sormuşlar. Adam da kabul etmiş. İkisi de çok güzel abdest almış. Adam, abdestte yanlış yaptığını anlamış ve onlara teşekkür etmiş.

İşte bu iki küçük mü’minin kahramanlıkları. Aslında büyüklüklerinde de çok şey yaptılar.

Size kitapta okuduğum güzel bir kıssa daha yazacağım. Bu kıssa, Hz. Ömer ile ilgili. Bir gün Hz. Ömer (devlet başkanı iken) dolaşıyordu. Birçok ağlama sesi duydu. Ve sesin geldiği yere gitti. Bir kadın, kuru ekmekle çocuklarını doyuruyordu. Çocuklar ağlıyordu. Onların yanına gitti. Devlet başkanı olduğunu gizleyerek: Neden Hz. Ömer’den yardım istemiyorsunuz, dedi. Kadın: Onu Allah’a şikâyet edeceğim. Hiç bizimle ilgilenmiyor, dedi. Hz. Ömer: Ama o hepinize nasıl baksın, dedi. Kadın: Madem bizimle ilgilenemiyor, neden devlet başkanı oldu, demiş. Hz. Ömer, bunun üzerine çocuklar gibi ağlamaya başlamış. O günden sonra o aileye çok yardım etmiş.

Şimdi size Hz. Hasan’ın güzel sözlerinden üç tanesini yazacağım:

“Ölmeden önce iyi ve güzel işler yapın. Yani Allah’ın sevdiği, vahye uygun güzel işler yapmaya gayret edin.”

“Sana nasıl davranılmasını istiyorsan sen de başkalarına öyle davran.”

“Ahiretin yolculuğuna hazır ol. Ölüm gelip çatmadan, ahiretin için kendini hazırla.”

İşte Hz. Hasan’ın güzel sözlerinden birkaçı. Biz de bu sözlere uyup Müslüman olalım. Allah’a emanet olun. Es selamu aleyküm.

Adil Akkoyunlu, Peygamber Torunu Hz. Hasan, Çıra Çocuk.

Rüveyde Bera Pala



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz