Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çocuklar için ev kazası uyarısı: Göz kayıpları arttı

TOD Genel Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran, salgın döneminde ev kazalarının arttığına dikkat çekerek çocuklarda görme kaybına varabilen sonuçların ortaya çıktığını söyledi

Çocuklar için ev kazası uyarısı: Göz kayıpları arttı

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Genel Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran, önemsenmeyen ev kazalarına dikkat çekti.

Çocuklarda 4 yaş ve altına dikkat çeken Kapran, ev kazaları nedeniyle görme kaybına varabilen olumsuzlukların ortaya çıkabildiğini söyledi.

Göz kazalarının çoğunlukla evde yaşandığını ifade eden Kapran,"Tüm kazalar içinde yüzde 30-40'ı çocuktur. Göz kazaları en çok evde oluyor. Çeşitli nedenlerle ya da çocuklarla çok fazla ilgilenilmezse ev kazaları kaçınılmaz oluyor. Çocuklar birbirine oyuncak, top atıyor, oyuncak tabancalarla plastik mermiden yaralanma oluyor. Çocukların boyu kısa olduğu için kapı kolları gözlerine çok çarpıyor. Bu tip ev kazaları salgın döneminde arttı. Salgında hastaneye pek gidilmek istenmediği ve erken dönemde tedavi olunmadığı için maalesef kazalar sonucu çocuklarda göz kayıpları arttı. Göz kazaları kalıcı körlüklere neden olabiliyor" şeklinde konuştu.

'ERKEN TEDAVİ OLMALARINI SAĞLAMAK GEREKİYOR'

Kapran, çocukların ev kazalarını aileden gizleyebildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Çocuk büyüdükçe, belirli yaşlara geldikçe kaza şekilleri de değişiyor. Çocuk, kardeşine zarar vermiş olabiliyor. Salgın döneminde bunlara dikkat etmek lazım. Aileler, çocuklarına dikkat etmeli, kızarıklık, şişlik, morluk, göz bebeğinde beyazlık varsa kaza geçirmiştir. Ancak lazer tuttukları zaman hiç anlaşılmıyor, zamanla görmede azalma oluyor. Göz kazalarını önemseyin. Bazen çocuğun gözünde morluk oluyor, geçmesi için buz konuluyor. Bunlar kesinlikle yanlış, hemen doktora gitmek, erken tedavi olmalarını sağlamak gerekiyor."

Dünyada en fazla görme azlığının gözlük kullanılmamasından kaynaklandığına dikkati çeken Kapran, gözlük kullanılmadığı için düzeltilebilecek görme bozukluklarının daha da ilerlediğinin altını çizdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER