Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CNN: Kim Jong-un, Joe Biden'ı görmezden geliyor

CNN'e konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili, Kuzey Kore yönetiminin Joe Biden'dan gelen temas girişimlerini yanıtsız bıraktığını söyledi.

CNN: Kim Jong-un, Joe Biden

Kuzey Kore yönetiminin, ABD'de Joe Biden yönetiminin temas girişimlerini yanıtsız bıraktığı belirtildi. CNN televizyonunun "Biden Kuzey Kore'yle temas kurmaya çalıştı. Onu görmezden geldiler" başlıklı haberi, Amerikan yönetiminden üst düzey bir kaynağa dayandırıldı.

Kaynak, ABD'nin şubat ayında bir dizi kanal aracılığıyla perde arkasında Kuzey Kore'yle temas kurmaya çalıştığı ama Pyongyang'ın bu girişimleri şu ana dek yanıtsız bıraktığı belirtildi. Kaynak, "Gerilimin tırmanma riskini azaltmak amacıyla, New York dahil [Birleşmiş Milletler misyonunu kast ediyor] bir dizi kanal üzerinden şubat ortasından başlayarak Kuzey Kore hükümetine el uzattık. Şu ana dek Pyongyang'dan herhangi bir yanıt alamadık" dedi. CNN'in kaynağı, iki ülke arasında ABD'nin birden fazla girişimine rağmen bir yıldan uzun süredir aktif iletişim olmadığını ekledi. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Joe Biden'ın talimatıyla, Kore yarımadasının nükleer silahlardan arındırmanın en etkili yollarının tespit edilmesi amacıyla Kuzey Kore politikasının gözden geçirmesini istediğini duyurmuştu. CNN'in kaynağında, Washington'da Kuzey Kore'ye dair kurumlar arası bir değerlendirme yapılmakta olduğunu, 'Kuzey Kore'nin komşularına ve daha geniş anlamda uluslararası topluma yönelttiğini' belirttiği 'artan tehdidi' ele almak için 'mevcut her seçeneğin' gözden geçirildiğini belirtti.

Buna göre Biden yönetimi, gözden geçirme sürecinde, Donald Trump yönetiminden bazı isimler de dahil, Kuzey Kore konusunda deneyim sahibi olan eski yetkililerin görüşlerine başvurdu. Japonya ve Güney Kore'ye danışıldığı da belirtildi. Söz konusu değerlendirme sürecinin önümüzdeki haftalarda tamamlanacağı ve Biden yönetiminin ayrıntılı bir Kuzey Kore politikası açıklayacağı belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: : - Biden' görmezden geliyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER