Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cizre AVM’de Kürtçe yasağı iddiası!

Cizre’de bir süre önce açılan Cizre Park AVM’de personelin müşterilerle Kürtçe konuşmasının yasaklandığı iddia edildi. AVM Genel Müdürü ise iddiaları yalanladı.

Cizre AVM’de Kürtçe yasağı iddiası!

Cizre’de bir süre önce açılan Cizre Park AVM’de personelin müşterilerle Kürtçe konuşmasının yasaklandığı iddia edildi. AVM Genel Müdürü ise iddiaları yalanladı.

Cizre ilçesinde geçen ay açılışı gerçekleştirilen Cizre Park Alışveriş Merkezi’nde personele Kürtçe konuşma yasağı getirildiği iddia edildi.

Rûdaw’a konuşan Cizre Park AVM Genel Müdürü Celal Ercan, Kürtçe’nin yasaklanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Celal Ercan, “İddianın aslı yok. Fedekarlık yaparak halkımıza istihdam sağlamak için bu yatırımı yaptık. AVM’de 500 kişi çalışıyor. İddia ile bizi karalamak istiyorlar” dedi.

Kürtçe’nin konuşulduğu bir bölgede yatırım yaptıklarını belirten AVM Genel Müdürü Ercan, Cizre’de halkın genelinin Kürtçe konuştuğunu ifade etti.

Ercan, “Annelerimiz, eşlerimiz ve kız kardeşlerimizini çoğu Türkçe bilmiyor. Burada yatırım yapan firmalarda Kürt bölgesine yatırım yaptıklarını bilerek geliyorlar. Firmalar buraya yatırım yaparken Kürtçe konuşulduğunu çok iyi biliyor” diye konuştu.

Celal Ercan, AVM bünyesindeki firmaların da kendi işyerleri için böyle bir karar alma yetkilerinin olmadığını kaydetti.

Medyada yer alan haberlerde, Cizre AVM’de faaliyet yürüten bir firmanın personelinin müşterilerle Kürtçe konuşmasını yasakladığı ve personelin Kürtçe konuşan müşterilere Türkçe cevap verdiği iddia edilmişti.

İddialarda isim belirtilmeden, müşterinin personele “neden Kürtçe bildiğin halde Türkçe cevap veriyorsun” sorusuna personelin, “Türkçe konuşursak işimizden oluruz” dediği belirtildi.

Kaynak: rudaw.net



Anahtar Kelimeler: Cizre Kürtçe yasağı iddiası!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER