Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÇIRA YAYINLARINDAN HAFIZA KAYITLARINI YENİLEYEN ESERLER

Yeni Akit Gazetesi´nde yazar Hüseyin Öztürk´ün Çıra Yayınları´ndan çıkan kitaplarla ilgili bir değerlendirme yazısı yayımlandı. Bizde bu yazıyı sizler için iktibas ediyoruz? Kendisine de bu değerlendirme yazısından dolayı Çıra Yayın grubu adına teşekkür e

ÇIRA YAYINLARINDAN HAFIZA KAYITLARINI YENİLEYEN ESERLER

15.10.2018 Pazartesi

Bu haftaki eserlerimiz, Çıra Yayınlarından.

Her nefeste ebediyete giden istikamet yolcularına, insanı ikmal eden kitaplardan oluşmakta!

Sessiz sedasız bir şekilde sadece kitaba hizmet eden ?Çıra Yayınlarının?, bir de ?Çıra Edebiyat? başlığı altında yayınlanan eserleri var.

Sözün özü, yazının hası, ?vefa ve samimiyet? içeriyorsa, o sözler ve yazılar, toplumsal hafızalarımızın bekçisi konumunda hatta sahibi durumundadırlar.

İşte Çıra Yayınları bu anlamda hem vefaya hem samimiyete hizmet amacıyla M. Said Çekmegil ağabeyin kitaplarını yayınlamış.

M. Said Çekmegil´i bizim nesil ve öncekiler tanır, bilir, okur, anlar. Bizden sonraki nesiller ve daha genç nesiller ise pek bilmeyebilirler.

Bugünlere el bebek gül bebek gelinmediğini, hangi mecralardan ve nasıl bir Türkiye´den gelindiğini kavrayabilmek için geçmişi geleceğe taşıyan eserlere ihtiyacımız vardır.

Bu yolun çınar ve çıralarından birisi de M. Said Çekmegil ağabeydir.

???????.

Çıra Yayınları sahibi Davut Bey´in çıkardığı Said ağabeye ait elimde dokuz kitabı var ve her biri ayrı bir uyandırma ikazı yapmakta. İsimlerini zikredelim:

?Vahye Göre Büyük Zulüm?. Eserden bir cümle: ?Resulullah tebliğ etmiştir:

İmanlarını zulüm ile bulaştırmayanlar emniyet içerisindedirler. O halde imanınızı daima tazeleyin?. Diğer eserler:

?Milliyet Anlayışımız?. ?İman Anlayışımız?. ?Münevver Anlayışımız?. ?İslam´ı Yaşamak (Almanya Konferansı)?. ?İyi Niyet Anlayışımız?. ?İktisat Anlayışımız?. ?İslam´ın Gerçeği? ve ?Düşünceler Düşledim?.

?

Çıra Yayınlarının bir de ?Çıra Edebiyat? bölümü var demiştik.

Bu kısmın editörlüğünü gazeteci-edebiyatçı Şakir Kurtulmuş yapmakta.

Şakir Kurtulmuş yerli ve milli edebiyatın sessiz sakinlerinin hem okuyanı hem yazanı hem araştıranıdır.

Necip Fazıl´dan Sezai Karakoç, Erdem Beyazıt´tan Akif İnan´a ve Cahit Zarifoğlu´na kadar edebiyat havzamızın öncülerini tanımış ve dizinin dibinde olan isimlerden birisidir.

Edep gereği büyüklerinin önüne geçip, ?Ben de varım? demediği için medyada yahut tüccar yayıncılar tarafından ihmal edilmiş veya keşfedilmemiş olsa da Şakir Kurtulmuş, inandığı yolun kendisini selamete çıkaracağına inanarak hayat yürüyüşünü sürdürmüştür.

Yazdıkları ve yaşadıkları şimdi artık kitaplarda ama yine kendisini anlatmış değil. Ustalarından öğrendiği gibi ?yolda olana yoldaş ol? ilkesiyle hareket etmiştir.

İşte eserlerden bazıları! ?Edebiyatın İzi (Deneme)?. ?Kültürün İzi (Deneme)?. ?Ah Güzel Bir Gün (Şiir)?. ?Ölüm Ve Ayna (Şiir)? Şiirle dosta nasıl seslenildiği bu kitapta!

?

Çıra Edebiyattan çıkan iki eser daha var.

Birisi dünyaya kapalı ahirete açık kapılardan geleceğe bakan Nurettin Durman´a ait. ?Gül İle Bülbül Meseli? adını taşıyor.

Diğer eser ise Mustafa Uçurum´a ait. Şiirlerin ve şairlerin dünyasına yelkenli gibi dalmış ve şiir-deneme tadında güzel bir eser olmuş.

Kitaplar hakkında bilgi için: 

Çıra Yayınları; 0212-635 99 19



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz