Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çıra Edebiyat Hız Kesmeden Edebiyata Katkı Sunuyor

Yazar Selvigül Şahin, Milat Gazetesi´nde yayınlanan köşe yazısında Çıra Edebiyat serisinden doğan deneme ve şiir kitaplarını ele almış.

Çıra Edebiyat Hız Kesmeden Edebiyata Katkı Sunuyor

Çıra Edebiyat, Şakir Kurtulmuş Editörlüğünde, Davut Güler hocamızın çabaları ile tüm zorluklara rağmen yayınlarını kesintisiz sürdürüyor. Deneme ve şiir alanında yoğun bir şekilde yayına hazırlanan kitapların seviyesi ve edebi kamudaki değeri gün geçtikçe daha bir artıyor.

Velut yazarlardan aynı zamanda hemşerim Mustafa Uçurum´un ?Şairin Aynası´ kitabı bu yıl yazarlar birliği deneme ödülüne layık görüldü. Cahit Külebi´ den, Edip Cansever´e, Turgut Uyar´dan Sezai Karakoç´a, Cahit Zarifoğlu´na uzanan bir şiir yolculuğuyla okuyucuyu sarıp kuşatıyor deneme dilinin samimi içtenlikli hali ile yazar.

?Şiir şairin aynasıdır. Şiirdeki kelimelerin her biri şairin dünyasından ipuçları verir okura. Şair şiirini yazarken en çok da kendisini anlatır. Yaşadıkları, buldukları, kaybettikleri ile kelimeler; bir koza gibi şairin her halini dize dize dokur şiirde. Bu kitapta şairler ve şiirleler karşılayacak sizi. Şairlerin ayak sesini duyacaksınız. Anadolu´nun bereketini, sözün gücünü, edebiyatın nefes aldığı şairleri ve şiirleri bulacaksınız. Bir aynaya bakar gibi hayalinizde şairlerin yüzleri belirecek ?diyerek arka kapak yazısı okuru kitaba çağırıyor. Kitap şairin kaleminden şiirsel ve akıcı bir üslupla yazılmış has okuru bekliyor.

Çıra Edebiyat ´tan, Yakın Okumalar, Şadi Kocabaş´ın ilk kitabı Kuş Günlükleri´nden sonra okuyucu ile buluşan eleştiri inceleme kitabı. Şadi Kocabaş şairliğinin yanı sıra edebiyata emek harcayan, özenli ve seçici okumaları ile bunları kitaplaştıracak seviyede notlandıran kıymetli bir şair.

?Elinizde bulunan kitap, üzerinde çalışılan hikâye, roman, şiir ve deneme türündeki eserlerin satırları arasında saklı kodları, metni yalnızca kendinde arama yöntemiyle ve yorumbilimsel, kuramsal ve poetik izleklerden yürüyerek çözmeyi; içlerindeki büyük resmi yine estetik yorumlarla okurlara sunmayı amaçlamıştır.? Arka kapak yazısı kitapta yer alan konularla alakalı, aslında önemli ipuçları verir gibi.

Yine yayınevinden bana ulaşan; Mehmet Özger´in ?Dikiş Yeri Modern Şiir Okumaları´ kendi alanında önemli bir inceleme ve araştırma kitabı. ?Şairlerin şiir üzerine ve şairler üzerine yazdıkları, içeriden bir bakışa sahip olmaları bakımından önemlidir. Şair ve aynı zamanda akademisyen kimliğiyle bilenen Mehmet Özger Dikiş Yeri´nde dönemsel bir bakışın dışına çıkarak, Zarifoğlu, Akif İnan, Ebubekir Eroğlu, Kamil Eşfak, Arif Ay, Şakir Kurtulmuş, Nurettin Durman, Necat Çavuş, Ömer Erdem, Cevdet Karal, Haydar Ergülen, Mürsel Sönmez gibi uzun yıllar şiire emek vermiş şairlerin sui generis bir sanatçı olarak ele alıp değerlendirir.? (Arkakapak Yazısı)

Çıra Edebiyatı´n editörlüğünü de yapan Şakir Kurtulmuş kültürel programlar tertipleyerek edebi kamuda adeta samimi bir hareketlenmeyle birlikte eserlerini de neşrediyor. ?Gökte Asılı Şarkılar? şairin okuyucu ile buluşan yeni şiir kitabı. Özenli, derinlikli, ince bir işçilikle kozasını ören Şakir Kurtulmuş´un naif, duyarlı, etkili ve her anlamda kuşatıcı bir dille yazdığı şiirler has okurları bekliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz