Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÇİPRAS´A TÜRKİYE BASKISI... ´ERDOĞAN´I NEDEN ARAMIYORSUN?´

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, geçen 1 Mart´ta Meriç bölgesinde Türk devriyeleri tarafından yakalanan ve tutuklanan 2 asker konusunda, parlamentoda zor anlar yaşadı. Çipras´a Türkiye´de tutuklanan Yunan askerleri konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı n

ÇİPRAS´A TÜRKİYE BASKISI... ´ERDOĞAN´I NEDEN ARAMIYORSUN?´

Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi partisi lideri Kiriakos Miçotakis, Türkiye´deki Yunan askerleri konusunda Yunan Meclisi´nde Çipras´ı baskı altına aldı. 

Miçotakis, Başbakan Çipras´a  hem 2 Yunan askeri için neden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı aramadığını sordu. 

?NEDEN TELEFON ETMİYORSUN?

Çipras ile Miçotakis arasında, Yunan Parlamentosu´nda, muhalefetin Sağlık Bakanı ve yardımcıları için ön soruşturma komisyonu kurulması talebinin görüşüldüğü oturuma damgasını vuran söz düellosu şöyle gelişti:

Miçotakis: 2 Yunan askeri konusunda ciddiyetle hareket etmediniz. Endişenizi dile getirmek için neden Erdoğan´ı aramadınız?  Yunan askerlerinin geri dönmesini için neden bugün bile aramıyorsunuz?

Çipras: Kardak bölgesinde, geçen Şubat ayı başında yaşanan olayda (Türk Sahil Güvenlik gemisi ile Yunan Sahil Güvenlik gemisi çarpışmıştı) Başbakan Binali Yıldırım´ı aradım. Şimdi alışılmış bir sınır olayını, bizi maceralara sürükleyebilecek büyük bir diplomatik  olaya dönüştürmeyeceğim.  Doğru gördüğümde, durumu daha da kötüleştirmeyeceğine emin olduğumda, silahlı kuvvetlerle de konuştuktan sonra, gerekirse  Türk Cumhurbaşkanı´nı ya da Başbakanı´nı ararım.

"ERDOĞAN´A NE DEDİĞİNİ ŞİMDİ AÇIKLA?

Miçotakis: İlietişim kanallarının açık tutulması önemli Ancak,. göründüğü kadarıyla bir önceki telefon görüşmesinde güvenin  sarsıldığı görünüyor. Yunanistan´da 8 Türk askrerinin yakalanmasından sonra Erdoğan ile yaptığınız telefon görüşmesini kastediyorum. O görüşmede neler konuştunuz?  Bugüne kadar sadece Erdoğan´ın anlattıklarını biliyonuz. Erdoğan, kendisine askerleri en kısa sürede iade edeceğinizi söylediğinizi belirtti. Siz hiçbir zaman bunu yayanlamadınız. Hadi şimdi yalanlayın..

Çipras: Ben ne diyeceksem, Erdoğan Atina´da iken (7 Aralık 2017) kendisine söyledim. Egemenlik haklarımızı koruma hakkımızın şüphe kaldırmadığını söyledim. Türkiye´nin Ege´de tahrikçi davranışından bahsettim.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER