Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"ÇIPLAK ARAMA KABUL EDİLEMEZ!"

Mazlumder Kayseri Şubesi tarafından cezaevlernde yapıldığı söylenen çıplak arama ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

ÇIPLAK ARAMA KABUL EDİLEMEZ

Bir milletvekilinin gündeme getirdiği Uşak cezaevinde kadın tutuklulara çıplak arama haberi kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Uzun zamandır Türkiye ceza evleri girişinde mahkum ve tutuklulara uygulanan bu arama şekli ne yazık ki insan onurunu ayaklar altına almaya devam ediyor.

Uşak ceza evi girişinde kadın mahkumlara iç çamaşırları çıkartılıp otur kalk komutu ile yapıldığı iddia edilen çıplak arama şekli anayasa da belirlenen insan hakları ve haysiyetinin korunması ilkesi ile de asla bağdaşmamaktadır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak!

İnsan onuru ve hakları ile kamu vicdanında asla yeri olmayan başta Uşak ceza evi olmak üzere tüm Türkiye’de uygulanmaya devam edildiği kamuoyunda dolaşan iddianın TBMM ve Adalet Bakanlığınca titizlikle ve tarafsızlıkla soruşturulması, şuuyu vukuundan beter, insanımızı rencide edip hukuka ve toplum vicdanına asla uymayan bu uygulamaya son vermek için sivil toplum kuruluşlarının da görüşleri alınarak temelden çözücü hukuki düzenleme yapılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. 

Ahmet TAŞ

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı



Anahtar Kelimeler: "ÇIPLAK ARAMA KABUL EDİLEMEZ!"

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER