Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çinli yetkililerin susturmaya çalıştığı kişi konuştu: Salgının tüm sırları onda

Milyonlarca insanın ölüm sebebi olan virüsle ilgili günlük yazan romancı Fang Fang, Çinli yetkililer tarafından sansürlenirken, hala gözetim altında tutuluyor.

Çinli yetkililerin susturmaya çalıştığı kişi konuştu: Salgının tüm sırları onda

Kökeni hala araştırılmaya devam edilen koronavirüsün (Kovid-19) nasıl ortaya çıkıp bütün dünyaya yayıldığı gizemini koruyor. Milyonlarca insanın ölüm sebebi olan virüsle ilgili günlük yazan romancı Fang Fang, Çinli yetkililer tarafından sansürlenirken, hala gözetim altında tutuluyor.

2019’un son haftalarında, salgının patlak verdiği Vuhan’dan günlük tutan 67 yaşındaki Fang Fang, koronavirüsün sıfır noktasından ciddi bilgiler sağladı.

‘SOĞUK ŞİDDET’

Küçüklüğünden beri Vuhan’da yaşayan Fang Fang, Geçmişte yetkililerden ciddi eleştiriler aldığını, ancak tam olarak yalnızlaştırıldığını ve kitaplarının yasaklandığını söyleyerek "Hiçbir sosyal aktiviteye katılmama izin verilmiyor, herhangi bir makale yayınlamama, yeni çalışmalarımdan herhangi birini yayınlamama veya eski çalışmalarımı yeniden basmama izin verilmiyor. Benim gibi profesyonel bir yazar için verebilecekleri en büyük ceza bu" dedi.

Sunday Times of London ile yaptığı bir röportajda, hükümetin kendisine yönelik muamelesini bir tür "soğuk şiddet" olarak nitelendirerek "Karşılaştığım tüm bu tepkiler, Vuhan'daki kapanmalar sırasında yaşadıklarımı kaydetmem ve 'Vuhan Günlüğü' adlı bir kitap yayınlamamdan kaynaklanıyor. Tek bir yasayı veya kuralı ihlal etmedim. Her şey son derece tuhaf ve hayal edilemez” diye ekledi

ÖLÜM TEHDİTLERİNİN SONU GELMİYOR

Bu ayın başlarındaki ateşli protestoların ardından Çin hükümeti, "sıfır Kovid-19" politikalarından geri adım atmak zorunda kalırken, Fang, California Üniversitesi Çin Çalışmaları Merkezi Direktörü Michael Berry'nin "Vuhan Günlüğü" kitabını İngilizceye çevirmeye başlamasıyla çok sayıda ölüm tehdidi aldı.

Fang, ağır sansürün yanında telefonunun dinlendiğini ve evinden sadece gözetim altında çıkabildiğini de ekledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER