Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çin'den koronavirüs açıklaması: Kaynağının Çin olduğu kesin değil

Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui, koronavirüs salgınını herkesten önce tespit ettiklerini fakat bunun virüsün kaynağının Çin olduğunu kanıtlamadığını belirtti.

Çin

Çin'in yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) diğer ülkelerden önce tespit ettiğini belirten Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui, bu durumdan yola çıkarak virüsün Çin'de ortaya çıktığının kesin olarak söylenemeyeceğini ifade etti.

Sputnik'in bağlı olduğu Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang, "Çin'de salgın görüldü ancak koronavirüsün ana kaynağının Çin'de olduğunu söyleyemeyiz. Sadece biz herkesten önce tespit ettik ve önlem aldık" dedi.

"SİYASİ DEĞİL BİLİMSEL BİR KONU"

Pekin yönetiminin Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından bağımsız bir soruşturma yürütülmesini desteklediğini ancak bunun siyasi amaçlar için kullanılmasına karşı çıktığını söyleyen Zhang, "Çin, DSÖ'nün yanı sıra diğer ülkelerle de işbirliği yapmaya hazır. Bu bizim görevimiz ve yükümlülüğümüz. Ancak Kovid-19'un kaynağını belirlemenin siyasi değil, bilimsel bir konu olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Zhang, Çin'in Kovid-19'la ilgili tüm verileri DSÖ'ye sunduğunun ve DSÖ'nün tüm taleplerini yerine getirdiğinin altını çizdi.

"ABD YÖNETİMİ ÖNLEM ALMAKTA GECİKTİ"

Bu arada Zhang, ABD yönetiminin Kovid-19 yayılmasına zamanında müdahale etmek yerine seçim süreciyle ilgilendiğini ve bu nedenle önlem almakta geciktiğini kaydetti.

Çinli diplomat sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD'de salgın başladığında Washington zamanında müdahale edip salgınla etkili mücadeleyi sağlayacak önlemleri almadı. Seçim kampanyasına daha fazla önem verdiler. Ancak ABD'liler hükümetin salgınla mücadelesinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirmeye başlayınca, ABD hükümeti her şeyde Çin'i suçlamaya başladı. Çin, bu suçlamaları reddediyor. Biz her zaman şeffaf şekilde hareket ettik."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER