Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÇİN´DEN ABD´YE KARŞI TEŞVİK ATAĞI

Çin, ABD´nin gümrük tehditlerine karşı, ekonomisini canlandırabilmek için devasa ekonomik teşviklerle karşı adım attı.

ÇİN´DEN ABD´YE KARŞI TEŞVİK ATAĞI

Çin, ABD ile sürdürdüğü ticaret savaşlarını yaptığı devasa finansal sübvansiyonlarla sürdürüyor. Yapılan devasa sübvansiyonların Çin´in en güçlü silahı olarak görülen ekonomik istikrara zarar verecek boyutlarda olduğu bildiriliyor. Çin Merkez Bankası geçtiğimiz hafta geçtiğimiz hafta ülkedeki altyapı projelerinde kullanmak üzere 70 milyar dolarlık teşvik verdi. Söz konusu alt yapı projelerinin ABD ile yapılacak ticari savaş için hazırlık olduğu bildiriliyor.

Çin ile ABD arasında karşılıklı gümrük tehditleri yaptığından beri Shanghai Borsası´nda yüzde 20´lik değer kaybı yaşandı. Ekonomik gözlemciler Çin´in bu yılki büyüme hedefi yüzde 6.5´e ulaşmasının piyasalara teşvik yapılmadan mümkün olamayacağını söylüyor. ABD ile yaşanacak olası savaş, Çin´in ekonomide büyümeden önce istikrar planlarının da arka plana itilmesine nede oldu. Çin ekonomik istikrar adına, devlet kredisi koşullarını zorlaştırıyor, bankaların rezervlerini arrtırması yönünde baskı yapılıyordu.

Çin Merkez Bankasının ekonomiyi canlandırmak için verdiği teşvik kararı, Trump´un Çin mallarına 500 milyar dolarlık gümrük tehditinden sonra uygulamaya sokuldu. Yapılan bu teşvik borsalarda  düşüşü engelledi. 



Anahtar Kelimeler: KARŞI TEŞVİK ATAĞI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER