Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çin´den ABD ve Almanya´ya iç işlerine müdahale tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, ABD ve Almanya´nın Çinli aktivist Vu´nun serbest bırakılması için çağrıda bulunmasını ülkenin iç işleri ve yargı egemenliğine müdahale olarak niteledi.

Çin´den ABD ve Almanya´ya iç işlerine müdahale tepkisi

 Çin, aktivist Vu Gan´ın serbest bırakılması için çağrıda bulunan ABD ve Almanya´ya ülkenin iç işlerine müdahale ettikleri gerekçesiyle tepki gösterdi. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Pekin´de düzenlediği olağan basın toplantısında "Söz konusu ülkeler, Çin´deki yargı mekanizmalarının davayı ele alışı konusunda sorumsuz açıklamalar yapıyor. Bu ülkelerin Çin´in iç işleri ve yargı egemenliğine açık şekilde müdahale etmeleri, davanın ruhuna aykırıdır.? ifadelerini kullandı.

Çin´in bir hukuk ülkesi olduğunu ve ülkedeki yargı organlarının konuyu hukuk çerçevesinde ele aldığını belirten Hua, söz konusu açıklamaların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Hua, ABD ve Almanya´nın Pekin büyükelçilerine görevlerini yapmaları çağrısında bulunarak "Karşılıklı güven ve iş birliği anlayışını teşvik etmelerini umuyoruz tam tersini değil.? diye konuştu.

ABD ve Almanya´nın başkent Pekin´deki büyükelçiliklerinden dün yapılan ortak açıklamada Pekin yönetimine aktivist Vu´nun bir an önce serbest bırakması çağrısı yapılmıştı. Vu, önceki gün Tiencin´deki Orta Halk Mahkemesi´nde çıktığı duruşmada, devleti yıkmaya teşebbüsten 8 yıl hapis cezası almıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER