Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çin'de can kaybı 3 bin 122’ye yükseldi..

Çin’de Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 122’ye çıktı

Çin

Çin’de Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 122’ye çıktı. Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle son 24 saatte 22 kişi yaşamını yitirdi, 40 yeni vaka tespit edildi.

Bununla birlikte ülkedeki toplam can kaybı 3’ü Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 3 bin 122’ye yükselirken, Kovid-19 vakası da 80 bin 735’e ulaştı. Virüs bulaşma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 421’e, müşahede altındaki kişilerin sayısı da 20 bin 146’ya gerilerken, iyileşerek taburcu edilen kişilerin sayısı 58 bin 600’e yükseldi.

Çin ana karası dışında ise vaka sayısı Hong Kong’da 114’e çıkarken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde 10 olarak bildirildi. Ayrıca Çin’e dış ülkelerden gelen yabancı ülke vatandaşlarında tespit edilen ve Çin makamlarınca “ithal”olarak adlandırılan vaka sayısı ise son 24 saatte 4 artarak 67’ye yükseldi.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülke, Çin’in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti. Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) “acil durum” ilan etmişti.

İtalya’da ölüm sayısı 366

İtalya’da iki hafta önce patlak veren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma’da düzenlediği günlük basın toplantısında ülkede Kovid-19 vaka sayısının 6 bin 387’ye, ölen ve iyileşenler dahil edildiğinde ise 7 bin 375’e ulaştığını söyledi.

Sivil Savunma Genel Müdürü Borrelli, ölü sayısının düne göre 133 kişi daha artarak 366’ya yükseldiğini açıkladı. İlk kez bir günde salgından ölenlerin 3 haneli rakamlarla kaydedildiğine dikkati çeken Borelli, dün 589 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısının 33 kişi artışla 622’ye ulaştığını belirtti.

Sivil Savunmanın açıkladığı son verilere göre, en çok vaka ve ölü sayısı, bugün Başbakanlık kararnamesiyle “kırmızı bölge” ilan edilen Lombardiya Bölgesi’nde görüldü. Bölgede ölü sayısı düne göre 113 kişi artarak 267’yi buldu.

Kara Kuvvetleri Komutanı koronavirüse yakalandı

Yeni tip koronavirüs ülkede devlet görevlileri arasında da yayılmaya devam ediyor. İktidar ortağı Demokratik Parti lideri ve aynı zamanda Lazio Bölgesel Yönetim Başkanı Nicola Zingaretti’nin virüse yakalandığının açıklamasının ardından Kara Kuvvetleri Komutanı ve Piyemonte Bölgesel Yönetim Başkanının da virüs taşıdığı öğrenildi.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Kara Kuvvetleri Komutanı Salvatore Farina’da Kovid-19’a rastlandığı, durumunun iyi olduğu ve konutunda kendini karantinada tuttuğu bildirildi. Piyemonte Bölgesel Yönetim Başkanı Alberto Cirio da yayımladığı video mesajında, kendisinde herhangi bir belirti olmamasına karşın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklayarak, kendisini evinde karantinaya aldığını ifade etti.

Diğer yandan, İtalyan basınında yer alan bilgilere göre, Modena kentindeki cezaevinde şiddetli bir isyan çıktı. Mahkumların, cezaevinde Kovid-19’a karşı önlem alınması talebiyle ayaklandığı ve protestoların şiddetli bir hal aldığı, güvenlik güçlerinin olaylara müdahale ettiği belirtildi.

Frosinone’deki cezaevinde de mahkumların aynı gerekçeyle ek önlem talep ettiği ve cezaevini çevreleyen duvarı aşmaya çalıştıkları kaydedildi. Protestoların, Kovid-19 nedeniyle aile görüşlerinin ve ziyaretlerinin iptal edilmesinden sonra başladığı aktarıldı.

İtalya’nın bayrak taşıyıcı havayolu Alitalia da 9 Mart itibarıyla Milano’nun en büyük havalimanı Malpensa’daki tüm uçuş ve diğer faaliyetlerini durduracağını açıkladı. Alitalia’nın kentin diğer havalimanı Linate’de sadece iç hat uçuşlarını gerçekleştirmeye devam edeceği, dış hat uçuşlarını ise başkent Roma çıkışlı sürdüreceği de bildirildi.

Vatikan’da Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus da pazar duasını alışılageldiği gibi çalışma ofisinin penceresine çıkarak yapmak yerine canlı yayınla gerçekleştirdi. Papa Franciscus, canlı yayında Aziz Petrus Meydanı’na toplananlara hitap etti.

ABD’de 21’e yükseldi

ABD’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 21’e yükseldi. Yetkililer, 18’i Washington, 2’si Florida ve biri California’da olmak üzere ülke genelinde Kovid-19’dan hayatını kaybedenlerin sayısının 21’e çıktığını açıkladı.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ise Çin’in Vuhan kentinden tahliye edilen ve California açıklarında bekletilen 3 bin 500 kişilik yolcu gemisinde olanlar da dahil 33 eyalette koronavirüs tespit edilenlerin sayısının 512’ye ulaştığını bildirdi.

Yetkililer, California açıklarında bekletilen Grand Princess yolcu gemisinin pazartesi Oakland kentine yanaşacağını ve gemideki Amerikalı yolcuların California, Texas and Georgia eyaletlerindeki askeri üslere götürülerek virüs tespit edilenlerin 14 gün karantinaya alınacağını açıkladı.

California ve New York’un ardından ülkenin kuzeybatı yakasındaki Oregon eyaletinde de acil durum ilan edildi. Bu arada, New York Valisi Andrew Cuomo eyaletteki Kovid-19 vakalarının sayısının 105’e çıktığını söyledi. Virginia eyaletinde Deniz Kuvvetlerinde görevli bir askerde de virüs tespit edildi.



Anahtar Kelimeler: ' kaybı yükseldi..

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER