Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çin neden Hindistan verilerini topluyor?

Zhenhua Data, kamu malı olan bilgileri çıkarır. Peki önemli olan nedir? Önemli olan, büyük verinin nasıl işlediğidir, hedeflerin taranması ve bunun kullanımlarıdır.

Çin neden Hindistan verilerini topluyor?

P. Vaidyanathan Iyer , Jay Mazoomdaar 

Hindistan Hükümeti, 16 Eylül Çarşamba günü Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreterliği'nde Ulusal Siber Güvenlik Koordinatörü altında bir “uzman komitesi” kurmaya karar verdi . Komite, raporları inceleyecek, sonuçlarını değerlendirecek, yasa ihlallerini değerlendirecek ve 30 gün içinde tavsiyelerini sunacak.

Shenzhen merkezli bir bilgi teknolojisi firması olan Zhenhua Data'nın, Çin hükümeti ve ordusuyla bağlantıları olan, en az 10.000 Hintli dahil olmak üzere dünya çapında 2,5 milyondan fazla kişiyi nasıl izlediğini ortaya koyuyor. Soruşturma bir dizi tepkiyi ortaya çıkardı.

 

 

Geçtiğimiz on yıl içinde, İnternet teknolojisinin hızlı evrimi, ucuz telefonlar ve daha ucuz veriler, kentsel ve kırsal yerlilerin yaşamlarını şimdi geri döndürülemez görünen şekillerde dönüştürdü.

Akıllı telefonların her yerde yaygınlaşması, erişilebilirliği artıran teknoloji ve muhtemelen dünyadaki en ucuz verilerle (GB başına 6,5 ​​Rs), günümüzde neredeyse her telefon bir veri cihazıdır.

Başbakan Narendra Modi tarafından devlet hizmetlerinin sayısallaştırılmasına büyük vurgu ve Kasım 2016'da Rs 500 ve Rs 1.000 banknotların şeytanlaştırılması, cep telefonlarını bireye ve onun kimliğine bağlı neredeyse bir KYC cihazına dönüştürdü: Aadhaar kimlik doğrulaması cep telefonu tarafından kolaylaştırılır; UPI aracılığıyla banka hesapları arasında anında para transferi sağlanır.

Şimdi, bu yıl Nisan-Haziran döneminde Hindistan'da satılan her dört akıllı telefondan üçü Çinli markalardı; önceki çeyrekte satılan beş telefondan dördü Çinli idi. Çoğu telefon ayrıca Facebook , Google , YouTube ve diğer birçok sosyal medya platformuyla önceden yüklenmiş olarak gelir .

Hindistan, TikTok, CamScanner ve PUBG dahil 224 Çin uygulamasını yasakladı . ABD'de TikTok yakında el değiştirebilir. Hindistan ve Batı'daki bu tür eylemlerin merkezinde yatan şey, uygulama düzeyinde ve ayrıca ( Huawei ve ZTEgibi şirketlerle) kişisel verilerin ele geçirilebileceği ve Çin sunucularına girebileceği korkusudur.. Pekin bunu reddediyor, ancak ülkeler şüpheci ve daha temkinli davranıyor - özellikle bugün yayılmacı olarak görülen iddialı ve hırslı Çin doğası göz önüne alındığında.

Yasallık Sorusu ve Zhenhua Leak

Zhenhua Data, yaklaşık bir düzine sosyal medya platformundan ve diğer birçok çevrimiçi kaynaktan kişisel bilgileri topladı. Yasal argümanın merkezinde temel varsayım vardır: Facebook, Twitter, Wiki, Medium, Youtube ve Instagram, vb .'ye verilen rıza, bu platformlardan herhangi bir üçüncü taraf bilgisinin alınması için rıza olarak alınabilir mi?

Yirmi yıl önce, bu iyi olabilirdi. Ancak işleme kapasitesindeki üstel artış, büyük veri analitiği ve yapay zekadaki hızlı evrim paradigmayı tamamen değiştirdi.

Giderek artan bir şekilde, şirketlerin platformlarında söylenen, yazılan veya görünen şeylerde oyunda dış görünümü olmadığı daha açık hale geliyor; kesintili sorumluluk talep etmezler.

Kişisel Verilerin Korunması Yasası, kişisel bilgilerin güvenliğini sağlamak için birincil veri toplayıcıları olan Twitter veya Facebook gibi platformlara sorumluluk yükleyecektir.

Hesap toplayıcılar ve izin yöneticileri gibi, bu platformları ve olası kötüye kullanımlarını takip edecek aracılar olacak.

Ancak bu platformlar veya aracılar, eğer nihai kötüye kullanım kaynağıysa, Çin gibi egemen bir ulusa karşı gerçekten hareket edebilir mi?

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: neden Hindistan verilerini topluyor?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER