Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÇİN, DOĞU TÜRKİSTAN İŞGALİNİN 70’İNCİ YILINDA PROTESTO EDİLECEK

1 Ekim 2019 tarihinde Doğu Türkistan işgalinin 70'inci yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'daki Çin konsolosluğu önünde basın açıklaması ve protesto gösterisi yapılacak.

ÇİN, DOĞU TÜRKİSTAN İŞGALİNİN 70’İNCİ YILINDA PROTESTO EDİLECEK

1 Ekim 1949 yılında Komünist Çin hükümeti tarafından işgal edilen Doğu Türkistan, 70 yıldır esarete mahkûm olarak yaşıyor. İslami ibadetlerin yasak sayıldığı, binlerce insanın cezaevlerinde, binlercesinin hicrette ve milyonlarca kişinin de toplama kamplarında olduğu Doğu Türkistan, İslam dünyasından kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Çin Komünist yönetimi, Doğu Türkistan'da 3 milyondan fazla Uygur Müslümanını toplama kamplarında tutuyor. Bunlardan 500 bin kişi, gizlice Çin'in iç bölgelerindeki hapishanelere sevk edilmişi durumda. Uygur Müslümanları, Çin'e sevk edilenlerin organlarının çalınmasından endişe ediyorlar.

Doğu Türkistan'da devam eden zulümlere dikkat çekmek ve işgalin sona ermesini talep etmek amacıyla İstanbul Çin Konsolosluğu önünde, 1 Ekim 2019 tarihinde, saat 11.00'de yapılacak olan eyleme binlerce kişinin katılması bekleniyor. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER