Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çin, ABD´yi nadir element ile tehdit etti

ABD, nadir element ithalatının yüzde 70´ini Çin´den yapıyor.

Çin, ABD´yi nadir element ile tehdit etti

Pekin´in Washington´la devam eden ticaret savaşında, ´nadir elementler´ üstünlüğünü kullanacağı belirtildi.

"BİZİ HAFİFE ALMAYIN"
Çin Komunist Partisi´nin amiral gemisi People´s Daily´de çarşamba günü yer alan baş makalede, Çin´in niyeti üzerine tarihsel önemi olan bir dil kullanılarak, ?ABD Çin´in ticaret savaşında kapasitesini hafife almamalıdır.? denildi.

Gazetede yer alan yorumda, "seni uyarmadığımı söyleme" anlamında gelen nadir kullanılan bir deyime yer verildi. Bu spesifik söylem gazetede, daha önce Çin´in 1962 yılında Hindistan ile savaşmasından önce kullanılmıştı.

Nisan ayında ise Çin Komunist Partisi´ne bağlı olan Global Times gazetesinde, ?Çin´in diplomatik diline aşina olanlar bu sözcüğün ne anlama geldiğini çok iyi bilirler?denmişti. Bu sözcük aynı zamanda, 1979 yılında Çin´in Vietnam ile ilişkileri kopmadan önce de kullanılmıştı.

 People´s Daily Çin´in "Ticaret savaşında misilleme olarak nadir elementlerin kullanılıp kullanılmayacağını söylemek zor değil." dedi.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu´ndan bir yetkili, CCTV´ye yaptığı açıklamada, "Çin´in gelişimini bastırmak isteyenler, ihraç edilen nadir elementlerle neler yapıldığını gördüklerinde mutlu olmayacaklar." dedi.



Anahtar Kelimeler: nadir element tehdit etti

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER