Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CİHANGİR İSLAM: DIŞ POLİTİKADA İFLAS ETTİLER

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, “Suriye meselesi, AK Parti’nin dış politikadaki iflası ve faturasıdır.” dedi.

CİHANGİR İSLAM: DIŞ POLİTİKADA İFLAS ETTİLER

Milli Gazete'den Ahmet SESLİ'Nİ "KONUYA DAİR" HABERİ... 

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, Saadet Partisi Konya Merkez İlçeler Divan Toplantısı’na katıldı. Düzenlenen toplantıya Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Karatay Belediyesi eski Başkanı Mehmet Şen, ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, Kanal 42 Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Derbentli ile çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

SURİYE MESELESİ AK PARTİ’NİN DIŞ POLİTİKADAKİ İFLASI VE FATURASIDIR

Toplantıda konuşan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nazır Cihangir İslam, gündemin önemli konu başlığı olan Suriye ile ilgili hükümetin politikalarını eleştirerek, “Suriye meselesi, AK Parti’nin dış politikadaki iflası ve faturasıdır. Bugün Suriye’de yüz binlerce insan hayatını kaybetti ve Suriye’nin 3’te biri göçmen durumunda. Bu durumun sorumlularından belki de en büyük olanı bugün ki iktidardır” ifadelerini kullandı.

SORU SORMA HAKKINA SAHİP OLAN BİZİZ

Siyasetin sıcak gündemi kurulması beklenen yeni partiler hakkında da görüşlerini paylaşan İslam, “Şimdi yeni partiler kuruluyor. Programlarını görmek ve ne söyleyeceklerini dinlememiz lazım. Kurucu olan bir arkadaşımız diyor ki; ’17 senede bu ülkeden 2 trilyon dolar geçti, bu parayı nereye harcadınız?’ Yahu 16-17 sene siz de bu arkadaşlarla iç içeydiniz. Bu sorunun cevabını sadece onlar değil, siz birlikte vermelisiniz. Bu soruyu sorma hakkına biz sahibiz” şeklinde konuştu.

17 SENE SONRA BUGÜN EKONOMİK OLARAK DAHA KÖTÜ DURUMDA

Darboğaza giren ekonomik tablo ile ilgili de konuşan İslam, “17 sene önce ile bugünü karşılaştırırsak; 17 sene önce Türkiye krizden çıkmıştı ve ekonomik olarak kötü durumdaydı, 17 sene sonra bugün ekonomik olarak daha kötü durumda. 17 sene önceki alım gücü, bugünkü alım gücümüzün çok daha üstünde” dedi.

HUKUK DEVLETİ DEMEK, ADALETİN SAĞLANMASI DEMEKTİR

KHK’lıların durumuna da değinen İslam, şunları belirtti: “KHK’lılar bu ülkenin felaketidir. Ben de bir KHK’lıyım. Bizimle birlikte 140 bin kişi işinden edildi. İnsanlar işten atıldı ama buna itiraz hakları ellerinden alındı. Hukuk devleti demek, tüm kurumların, bakanlıkların ve başkanlıkların tamamen kamuoyuna açık olması ve yargıda adaletin sağlanması demektir.” 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER