Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cihangir İslam, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dilekçe yazdı

SGK, BAĞ-KUR ve sigorta primi ödemeleri ertelenmeli, su-elektrik-kira-doğalgaz-telefon gibi ödemelerde kolaylıklar sağlanmalıdır.

Cihangir İslam, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dilekçe yazdı

İstanbul Bağımsız Milletvekili Nazır Cihangir İslam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a koronavirüs konusunda yazdığı dilekçede  “SGK, BAĞ-KUR ve sigorta primi ödemeleri ertelenmeli, su-elektrik-kira-doğalgaz-telefon gibi ödemelerde kolaylıklar sağlanmalıdır” önerisini yaptı.

Tarafsız Haber Ajansı'nın aktardığına göre İslam, “T.C. Cumhurbaşkanlığı Makamına” başlıklı yazdığı dilekçede şu önerileri yaptı:

“Salgın yaşanan ülkelerde vadesi gelen krediler, borçlar ve fatura ödemeleri ertelenmekte; salgının hız kaybetmesinden itibaren ekonomik hayatın normale dönebilmesi için durgunluk dönemini hasarsız atlatmaya yardımcı olacak kredi ve geri ödemesiz destekler planlanmaktadır. Türkiye de benzer tedbirleri hayata geçirebilir ve ivedilikle geçirmelidir.

Tüm bu durumları göz önüne aldığımızda acilen ekonomik önlem paketinin açıklanması zorunluluk halini almıştır.

“SU-ELEKTRİK-KİRA-DOĞALGAZ-TELEFON GİBİ ÖDEMELERDE KOLAYLIKLAR SAĞLANMALIDIR”

Küçük ve orta ölçekli Kobilerin başta olmak üzere bankalara olan kredi borçlarının vadelerinin uzatılarak yeniden yapılandırılmaları sağlanmalı, SGK, BAĞ-KUR ve sigorta primi ödemeleri ertelenmeli, su-elektrik-kira-doğalgaz-telefon gibi ödemelerde kolaylıklar sağlanmalıdır.

“ÇALIŞANLAR YILLIK İZİN HAKKINA DAHİL ÜCRETLİ İZİNLİ SAYILMALI”

Bu kolaylaştırmanın işçi ve memur çalışan kesim için de geçerli olması gerekir. Pandemi tedbiri çalışan kesimi de kapsamına aldığında ise çalışanlar yıllık izin hakkına dahil ücretli izinli sayılmalı, ücret kesintisi ve benzeri şekillerde hak kaybına uğramamalıdır. Karaborsacılığı önleme ve caydırmayı amaçlayan yaptırımlar, olağanüstü durumu maliyet azaltma fırsatına dönüştürmek isteyen işletmelere de uygulanmalıdır.

Koronovirüs salgını için çalışan sağlık personeline yönelik koruyucu önlemler alınmalıdır. En çok risk altında olan bu grubun hastalık kapmamaları için azami özen gösterilmeli, Fransa’da uygulandığı gibi çalışanların çocuklarına yönelik kreşler oluşturulmalı, taksi ve yakın otellerden ücretsiz şekillerde faydalanabilmelidirler. Bu uygulamanın masrafları devlet tarafından karşılanmalıdır.

“KAÇMA RİSKİ OLMAYANLAR ACİLEN TAHLİYE EDİLMELİDİR”

Koronavirüs ile mücadele kampanyasında önemli bir boyut da tutuklu ve hükümlülerin durumudur. İnsan haklarına saygı ilkesi gereği tutuklu ve hükümlüler hayatı tehdit eden bu pandemi karşısında farklı muameleye tabi tutulmamalıdır. Kanser tedavisi görenler, kronik hastalığı olanlar, 40 yaş üzerindekiler, hamile kadınlar, çocuklu kadınlar, tutuklu yargılanması gerekmeyenler, kaçma riski olmayanlar acilen tahliye edilmelidir.

“SİYASİ SUÇTAN YATANLAR VE CEZASI BİR YILDAN AZ KALANLAR EV HAPSİNE”

Bu sebeple yüksek risk grupları, siyasi suçtan yatanlar ve cezası bir yıldan az kalanlar ev hapsine; yargılama safhasındakiler de tutuksuz yargılamaya dönüştürülebilir.

Bu vesileyle mevcut olağanüstü şartların en az zararla atlatılmasını temenni ediyor, hükümetimizin bu mücadelede yanında olmayı ödev görüyoruz. Devletimizin ihtiyaç duyacağı desteği vermeye ve milletimizin seferberliği içerisinde yer almaya devam edeceğiz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER