Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP’ye atanan kayyım parti binasına alınmadı

Diyarbakır CHP İl Başkanlığı binasına gelen kayyım heyeti, CHP’liler tarafından “hukuki süreç netleşmedi” denilerek binaya alınmadı.

CHP’ye atanan kayyım parti binasına alınmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanlığı’na atanan kayyım heyeti, 'görevi almak' için geldiği CHP Diyarbakır İl Başkanlığı binasından içeriye alınmadı. Kayyım ile heyetinin binaya girmesine izin vermeyen CHP’liler, gerekçe olarak ise, binadan çıkmaları için istinaf mahkemesinden herhangi bir kararın gelmediğini belirtti.
"İstinaf kararı olmadan devir işlemlerini yapmayacağız" diyen CHP’lilerin tepkisi üzerine kayyım ile heyeti bina önünden ayrıldı.  

'HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR'

Açıklama yapan CHP Diyarbakır hukuk sorumlularından avukat Abdullah Şuayp Alyamaç, olağanüstü il kongresinin yapılmamasından kaynaklı bazı delegeler tarafından partiye dava açıldığını belirterek, “Bu dava sonucunda Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi olağanüstü kongreye çağrılması adına bir kayyum heyeti görevlendirdi. Ancak davacılar bu davayı açarken tedbir talebinde de bulunmuşlar. Ancak mahkeme tarafından herhangi bir tedbir kararı verilmemiş. Dolayısıyla söz konusu karar şu an istinaf yolu açık bir karar. Yani hukuki süreç devam ediyor. Dolayısıyla ortada kesinleşmiş bir karar olmadığından dolayı arkadaşlarımızın şu an gelip bu görevi devralmalarına hukuken bir imkân yok. Olay bundan ibarettir” dedi.

'İSTİNAFTAN DÖNECEK BİR KARARDIR BU'

DHA'da yer alan habere göre, CHP Diyarbakır hukuk sorumlularından avukat Nilay Akay Güzel ise, şunları söyledi: “Dün hemen gerekçeli karar yazıldı, istinaftan dönecek bir karardır bu, hukuka aykırı bir karardır. Bugün de gelip koltuğu devralmak istediler. Zaten bu karar kesinleşse bile koltuğu devralma gibi bir hakları yok. Yetkileri sınırlı, onlar da partimizin üyeleridir. Biz onlara da belirttik. 'Hak, hukuk ve adalet yolunda, seçime giden bu yolda gelin beraber hareket edelim' dedik. Bu zaten istinaf yolu açık bir karar. Karar kesinleştikten sonra gerekli hukuki yollara başvurup gelip burada yetkilerini kullanma haklarına sahipler. Bizim zaten o noktada yapabileceğimiz başka bir şey yok. Biz burada bırakıp gitmek durumundayız çünkü yargı üstündür. Bizim her zaman söylediğimiz gibi yargıya karşı elimiz kolumuz bağlıdır. Yargının üstünlüğünü biz korumaktayız. Kabul etmekteyiz zaten Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel ilkelerinden biridir. Biz bunları da onlara belirttik. Gelsinler, parti çalışmalarımız aktif olarak devam etmektedir. Biz bir aileyiz.”  

Ne olmuştu?

Zamanında il kongresini gerçekleştirmeyen CHP Diyarbakır İl yönetiminin yerine kayyım atandı. Olağan kongrenin zamanında yapılmaması nedeniyle görevden alınan CHP Diyarbakır ilçe başkanları, kayyım atama istemiyle Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi'ne taşımıştı. Mahkeme,18 Temmuz günü verdiği kararla, CHP Diyarbakır İl yönetimin tamamının yerine kayyım atamasına karar vermişti. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER