Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP´ye Atatürk Davası

Atatürk´ün mirasçısı Tacinur Demir, CHP´nin, Atatürk´ün 6 maddelik vasiyetindeki şartları yerine getirmediğini belirterek, ?vasiyetin iptali? için dava açtı. Demir, Atatürk´ten kalan malvarlığının kendisine verilmesini istedi.

CHP´ye Atatürk Davası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Mustafa Kemal Atatürk´ün mirasçısı Tacinur Demir ile davalık oldu. Atatürk´ün tek yasal mirasçısı olan kız kardeşi Makbule Atadan´ın torunu Tacinur Demir, Atatürk´ün mirasçılarının belirlenmesi için 2015 yılında Yalova Sulh Hukuk Hakimliği´ne Mirasçılık Belgesi İstemi davası açtı. 1 Haziran 2016´da kararını açıklayan mahkeme, Demir ile anne babasının evlatlık edindiği diğer kişilerin çocuklarının da Atatürk´e mirasçı olduğunu vurguladı.

Tacinur Demir bu defa Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi´ne 19 Mayıs 2019 günü saat 19.19´da yeni bir dava açarak, Atatürk´ün bırakmış olduğu 5 Eylül 1938 tarihli şarta bağlı vasiyetnamesinin ihlal edildiğini, resmi mirasçı olarak vasiyetnamenin iptalini talep etti. CHP ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu davalı olarak yer aldı.

 



Anahtar Kelimeler: Atatürk Davası

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER