Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP’nin telaşı: İstanbul Sözleşmesi’nden çıkamazsınız, çıkamayacaksınız, çıkarttırmayacağız

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un, İstanbul Sözleşmesi hakkındaki, “Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır” sözlerine CHP Ankara milletvekili Gamze Taşcıer’den tepki geldi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un, İstanbul Sözleşmesi hakkındaki, “Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır” sözlerine CHP Ankara milletvekili Gamze Taşcıer’den tepki geldi. CHP'li Taşcıer; "Türkiye’yi medeni dünyadan koparma gayretinde her gün vites artıran AK Parti’yi bir Milletvekili olarak kadınlar adına uyarıyorum; İstanbul Sözleşmesi’nden çıkamazsınız, çıkamayacaksınız, çıkarttırmayacağız" dedi. 

Taşcıer yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

‘AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un verdiği röportajda İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılabileceğine dair sözleri, Türkiye’de yaşayan istisnasız tüm kadınlar için kaygı vericidir. Bu beyan, AK Parti’nin hayatın her alanında Türkiye’yi çağdaş, medeni dünyadan koparma gayretlerinde son perde olmuştur. İstanbul Sözleşmesi gibi, özellikle de Türkiye’de imzalanmış olmasıyla, ülkemizin dünyadaki konumu için çok önemli ve değerli olan bir sözleşmeden çıkılmak istendiğinin ifade edilmesi, ülkemizi kadınların ikinci sınıf insan görüldüğü, kadın hayatlarının hiçbir önemi olmadığı ülkeler kategorisine sokmak istiyoruz demektir. Zihinlerin gerisinde olan ve dönem dönem dile vuran bu düşüncenin bir kez daha ifade edildiği ortamda, kadınlar olarak büyük bir kararlılıkla ifade ediyoruz ki, karanlığa asla geçit vermeyeceğiz.

İstanbul Sözleşmesi hükümleri tam anlamıyla uygulanmadığı, hem kolluk hem yargıda bu sözleşmenin aksi işlemler yapıldığı ve kararlar alındığı için kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri azalmamakta, artarak devam etmektedir. Sadece geçtiğimiz ay dahi, 27 kadın erkekler tarafından öldürülmüştür. Sözleşme’nin yürürlükte olmasına karşın bu denli cinayetlerin işlendiği bir ülkede sözleşmeden çıkmak, kadın cinayetlerinin daha da şiddetle artacağı ve katillerin cezasız kalacağı bir Türkiye yaratmak anlamına gelecektir.’



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER