Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP´nin işçi kıyımına karşı yürüyüş

Kemal Kılıçdaroğlu´nun teröristler için yürüdüğü sözde adalet yürüyüşüne karşı CHP´li belediyelerin işten attığı binlerce işçi seslerini duyurabilmek için Ankara´ya yürüyüş başlattı. İşçiler, ?Kur´an-ı Kerim´e el basarak söz verenler nerede? diyerek CHP´y

CHP´nin işçi kıyımına karşı yürüyüş

31 Mart seçimlerinde sonrası CHP ve HDP´li belediyelerde başlayan işten çıkarma olayları adeta cadı avına dönüştü. Kendileri gibi düşünmeyen insanların ekmeğiyle oynayan belediyeler, binlerce işçinin ekmeğiyle oynadı. İşçilere yönelik baskı ve tehdit nedeniyle HAK-İŞ´e bağlı 13 bin işçinin sendikalardan istifa ettirildi. 800 işçinin baskılara direnmesi nedeniyle işten atıldığını açıklaması yapan HAK-İŞ yetkilileri, 97 işçinin işine son veren Bolu Belediyesi´nin CHP´li yeni başkanı Tanju Özcan´ın başı çektiğini söyledi.

Verdiğiniz sözleri tutun

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, seslerini duyurabilmek için Bolu Belediyesi´nden başlayarak Ankara´da bulunan CHP´nin Genel Merkezi´ne kadar yürüme kararı aldı. Bolu Belediyesi önünde mağdur bin 500 işçi ve ailesi ile 11 günlük yürüyüşe başlayan Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na seçimlerden önce verdiği sözleri hatırlatarak sözlerini tutmasını istedi.

Allah´ı kandıramayacaksınız

?Ekmeğime uzanan eller kırılsın? sloganları ile Bolu Belediyesi önünde toplanan işçilere seslenen Arslan, işten atılan emekçilerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti. CHP´li belediyelere tepki gösteren Arslan, ?Seçimden önce ?Biz hiçbir işçiyi işinden etmeyeceğiz´ diyen ve Kur´an-ı Kerim öpen Bolu Belediye Başkanı nerede şimdi! İşçileri kandırdınız, ama Allah´ı kandıramayacaksınız!? dedi.

Oyların hesabını vereceksiniz

Seçimler öncesinde noterden çıkardıkları taahhütlerle işçilerin ekmekleriyle oynamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu´nu sözünü tutmaya davet eden Arslan, ?Ey Kılıçdaroğlu, Ey CHP´li yetkililer; bizi duyun, bizi anlayın, işimizi, aşımızı ekmeğimizi istiyoruz. Bu işten çıkarılan işçilerin tek suçu Bolu Belediyesi´ne hizmet etmek. Ey Kılıçdaroğlu, adalet, insan hakları için Ankara´dan İstanbul´a yürürken söylediklerin nerede kaldı?? diye sordu.

Hırsızlara karşı direniyoruz

HDP´li belediyelerden HAK-İş üyesi işçilere karşı düşmanca tavır sergilendiğinin altını çizen Arslan, ?Bunlardan hesap sormayacak mıyız? Soracağız. Bir tek amacımız var: Arkadaşlarımız işine dönsün. Arkadaşlarımız işine dönmeden bu mücadeleyi sonlandırmayacağız. Zalimlere karşı, emek hırsızlarına karşı meydanlarda direniyoruz. Bu mazlum, mağdur insanların sesini duyun. Hep istismar edersiniz ya! Açlığın, yoksulluğun insanları getirdiği noktayı görün. Allah, zalimlerin, hainlerin, emek ve işçi düşmanlarının önünde bizi mahcup etmesin. Bizi iki yüzlü münafıklara karşı muzaffer eylesin? ifadelerini kullandı.

Kur´an-ı öptü sonra işimizde etti

Hakkını arayarak yürüyüş yapan kafilenin içerisinde yer alan Bolu Belediyesi´nde 4,5 yıldır emek veren Öznur Özeren yaşadığın büyük mağduriyeti Milat´a anlattı. Bolu´nun sokaklarını temizlediklerini bir sabah işe giderken bir anda işten atıldıkları kaydeden Özeren, bayramı buruk geçirdiklerini söyledi. Özeren, ?Benim annem engelli, babam rahatsız. Yürüyüşün sonuna kadar varız. Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yaptı, biz de adalet istiyoruz. Seçimden önce hiçbir işçinin çıkarılmayacağını söylemişti. Çoluk çocuk hepimiz buradayız. Biz sadece yolları süpüren, pislikleri temizleyen işçilerdik. Tanju beyden tek istediğimiz bize işimizi vermesi. Kur´an-ı öpmesini çok sevdik ama 22 gün sonra işimize son verildi? diyerek yaşadıklarını anlattı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER