Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP'li Özel haddi aştı! İslami eğitime 'ortaçağ zihniyeti' dedi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı 4-6 yaş Kur'an kurslarını 'orta çağ zihniyeti' sözleriyle tanımladı. CHP'li Özel'e tepki gecikmedi.

CHP

Milli Eğitim Bakanlığı, 4-6 yaş grubundaki öğrencilerin dini eğitim almasına yönelik adım attı.  MEB, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde “Dinimi Seviyorum, Kur’an-ı Kerim’i seviyorum” ve “Peygamberimi Seviyorum” kurs programlarının 26 Kasım’da kurs programlarına dahil etti.  Diyanet İşleri Başkanlığı ise 2013 yılında başlattığı 4-6 yaş grubuna yönelik Kur’an kurslarını Sıbyan Mektebi çatısı altında devam ettiriyor. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyanet İşleri Başkanlığı ve MEB'in okul öncesi çocuklara yönelik dini eğitimini skandal ifadelerle eleştirdi. 

TBMM'de yaptığı basın toplantısında konuşan Özel, dini eğitime 'orta çağ zihniyeti' dedi.

Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi? Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmayı zorunlu yapmaya çalışıyorlar." diyen Özel'e tepki gecikmedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan ve Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, CHP'li Özgür Özel'e sert dille tepkilerini dile getirdi.

Mustafa Kurdaş, "Özgür Özel, 'Ortaçağ zihniyeti' demiş... Zavallı..."  ifadelerini kullanırken, Salih Turhan, "Kendi medeniyet değerlerini geri kalmış zihniyet olarak görüp batının her uygulamasını kutsal kabul etmek... Yazıklar olsun.. İslam bu toprakların mayasıdır ve mayası olarak kalacaktır." dedi.

 

Öte yandan Özel şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Eğitimde birlik var, kanunu var. Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi? Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmayı zorunlu yapmaya çalışıyorlar.

Bu kafayla, bilimin B'si, fiziğin F'si, matematiğin M'si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var."

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,  Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş Kur'an kurslarını eleştirdi. Özel, okul öncesine verilen din eğitimini 'orta çağ zihniyeti' olarak tanımladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER