Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP’li Bolu belediye başkanı ihraç istemiyle disiplin kurulunda, Bilecik belediye başkanı ihraç edildi

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Özcan bayanlara yönelik uygunsuz davranışlaraan dolayı, disipline sevk edilirken, aynı partiden Bilecik Belediye Başkanı ise rüşvet iddialarından dolayı partiden ihraç edildi.

CHP’li Bolu belediye başkanı ihraç istemiyle disiplin kurulunda, Bilecik belediye başkanı ihraç edildi

CHP, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın geçtiğimiz ay belediye meclisi toplantısında AK Partili meclis üyesi Hacer Çınar’a söylediği sözler nedeniyle disipline sevkine karar verdi.

Özcan, oylamada el kaldıran Çınar’a “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor” demişti.

Çınar, olayın ardından koruma kararı aldırmıştı.

Özcan, bir süre sonra tedbir kararının kaldırıldığını açıklamış; sosyal medya hesabından, “Evli barklı adamım, dedim diye Bolu 1. Aile Mahkemesi’nce verilen ihtiyat-i tedbir kararı, Bolu 2. Aile Mahkemesi’nce kaldırılmıştır” mesajını paylaşmıştı.

Özcan, daha önce de katıldığı bir televizyon programında, kendisinden tüp bebek için yardım isteyen bir kadınla ilgili anısını anlatırken, “’Benim bebeğim olmuyor, bana yardımcı olabilir misiniz’ dedi. ‘Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim o konuda’ dedim. Meğer kadıncağız tüp bebek tedavisi görmek istiyormuş” sözleri nedeniyle de geçen yıl Eylül ayında “uyarı” talebiyle disipline sevk edilmişti.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un Özcan’ın disipline sevk edilmesiyle ilgili yazılı basın açıklaması şöyle:

“Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından bir süredir ortaya konulan tutum ve davranışlar Genel Merkezimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Tanju Özcan bu kapsamda Genel Merkezimiz tarafından pek çok kez sözlü olarak uyarılmıştır.

“Ayrıca, bir kadın hemşehrisi ile ilgili anısını anlatırken kullandığı ifadeler nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş ve ‘uyarı’ ile cezalandırılmıştır. Tanju Özcan’ın ‘uyarı’ cezasının ardından, 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Bolu Belediye Meclisi Toplantısında bir kadın belediye meclis üyesi ile girdiği diyalog, cinsiyetçi yorum ve sözleri Merkez Yönetim Kurulumuzun 13 Haziran 2022 tarihli toplantısında, kapsamlı olarak değerlendirilmiştir.

“Bu kapsamda; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, ‘kesin ihraç’ istemiyle ‘tedbirli’ olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

Bilecik belediye başkanı ihraç edildi

Öte yandan, rüşvet iddiaları nedeniyle geçici olarak görevden alınan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin CHP’den ihraç edildi.

İçişleri Bakanlığı, Şubat ayında Bilecik Belediyesi’ndeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle Belediye Başkanı Semih Şahin’i geçici olarak görevden uzaklaştırmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER