Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP´li Özkoç: Yeni askerlik kanununda 45´inci maddeye şerh koyduk

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, yeni askerlik kanununda Cumhurbaşkanı´na askerlikten muaf tutma yetkisi veren 45´inci maddeye şerh koyduklarını belirterek, "´Genelkurmay Başkanı teklifi ve Milli Güvenlik Kurulu´nun onayı ile ancak gerçekleştirilebilir

CHP´li Özkoç: Yeni askerlik kanununda 45´inci maddeye şerh koyduk

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, yeni askerlik kanununda Cumhurbaşkanı´na askerlikten muaf tutma yetkisi veren 45´inci maddeye şerh koydu.

CHP Grup Başkan Vekili Özkoç, TBMM´de Parlamentolararası Birlik Başkanı Gabriela Cuevas Barron ve beraberindeki heyet ile görüştü. Özkoç, toplantı sonrası gazetecilerin ´Askeralma Kanunu Teklifi´ne ilişkin sorularını yanıtladı. Özkoç, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş ve askeri yetkililerle toplantı yaptıklarını, burada yasadaki çekincelerini aktardıklarını kaydetti.

"BU ŞEKİLDE KABUL EDİLİRSE İTİRAZIMIZ OLMAYACAK"

CHP´li Özkoç, yeni askerlik yasasında 45´inci maddenin önemine değinerek, "Bu madde 1970´li ve 1984yıllarında olan bir madde; ancak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geldikten sonra bu madde güvencesiz kalmıştır, altı boşaltılmıştır. Bu madde Cumhurbaşkanı´na, 20 yaşın üstündeki istediği herhangi bir topluluğa askerlikten muaf tutma yetkisi veriyor. Herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanı´nın istediği bir topluluğa askerlikten muaf edebilmesi söz konusuydu. Bu konuda eskiden Genelkurmay Başkanının teklifi ve bakanlar kurulunun kararı vardı. Bize getirdiklerinde hem Genelkurmay Başkanı´nın teklifi yoktu hem de Bakanlar Kurulu zaten olmadığından Bakanlar Kurulu da çıkarılmış durumdaydı. O zaman tek yetkili de Cumhurbaşkanı olacaktı. Biz o maddeye şerhimizi koyduk ve teklifimizi verdik. ´Genelkurmay Başkanı teklifi ve Milli Güvenlik Kurulu´nun onayı ile ancak gerçekleştirilebilir´ dedik. Eğer bu şekilde kabul edilirse bu maddeye herhangi bir itirazımız olmayacak" diye konuştu.

 

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER