Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP'den Erdoğan'a Merkez Bankası cevabı: Net eksi 57 milyar dolar

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası rezervleriyle ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi:

CHP

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Merkez Bankası'nın kasasında 95 milyar dolar var" sözlerine cevap verdi.

Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "128 milyar dolar nerede? Bu döviz rezervleri neden açık, şeffaf bir şekilde ihaleyle satılmadı?" diye sordu. Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın döviz rezervleriyle ilgili açıklamalarına da "Hayırdır? Damadınıza yeni bir koltuk mu hazırlıyorsunuz?" diye yanıt verdi.

CHP Sözcüsü Öztrak, şöyle konuştu:

"İŞTE BU DEVLET KRİZİDİR"

"Bugün rezervlerden bahsediyorsunuz; 18 Şubat itibariyle, TCMB’nin net döviz rezervleri eksi 600 milyon dolar. Merkez Bankası’nın kasasında kendine ait döviz bırakmamışsınız. Yine 56 milyar dolarlık, SWAP yükümlülüklerini de dikkate alırsak şubat ortası itibariyle Merkez Bankası net rezervleri eksi 57 milyar dolar oluyor. Ülkemiz böyle bir tabloyla hiçbir zaman karşılaşmadı. Şu kadar rezerv var, bu kadar rezerv var sonra... Bıraktık devletin ve ekonominin ihtiyaçlarını karşılamayı Merkez Bankası kendi döviz yükümlülüğünü dahi bu rezervlerle karşılayamaz. Oysa 2019’un hemen başında SWAP yükümlülükleri de dâhil net rezervler artı 54 milyar dolardı. İki yılda ne oldu da Merkez Bankası 70 sente muhtaç hale geldi? İşte bu “devlet krizidir”. Bunun sorumlusu kim Sayın Erdoğan?

Biz aylardır soruyoruz. Bu 128 milyar dolar nereye, nasıl, kimlerin imzasıyla satıldı? Bu döviz rezervleri neden açık, şeffaf bir şekilde ihaleyle satılmadı? Neden gizli, saklı, arka kapı operasyonları kullanıldı? Bu işlemler tahkikattan, müfettiş denetiminden geçti mi? Biz bu soruları millet adına soruyoruz. Ama saray ve şürekâsı avazı çıktığı kadar bağırıyor. Bu kakofoniye önce yeni Hazine ve Maliye Bakanı sonra da bu konuda uzun süredir su pus olan AK Parti Genel Başkanı katıldı. Hayırdır? Damadınıza yeni bir koltuk mu hazırlıyorsunuz?"



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER