Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP'den Bahçeli'nin o sözlerine yanıt! Gerçekliğe geri dönün

MHP Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretini partizanlık yapma ve fitne sokma olarak nitelemişti. Bahçeli'ye CHP'den yanıt gecikmedi.

CHP

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretini partizanlık yapma ve fitne sokma olarak nitelemişti. Bahçeli'ye CHP'den yanıt gecikmedi. CHP TBMM Grup Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Devlet Bahçeli'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun depremin ardından gerçekleştirdiği İzmir ziyaretine ilişkin MHP TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı değerlendirmeler konusunda açıklama gereği duyulduğu ifade edildi.

SUÇLAMALAR GERÇEKLİKTEN KOPUKTUR

CHP tarafından yapılan açıklamada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir depreminin ardından gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin açıklamalarına, "Ziyaret ile ilgili gündeme getirilen; 'partizanlık' ve 'merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasına fitne sokmak' suçlamaları, gerçeklikten kopuktur." yanıtı verildi.

Açıklamada, "Genel Başkanımızın gösterdiği hassasiyet, tam anlaşılamamış, bazı çevrelerce 'alanda bir dakika bile kalmadı.' gibi haksız eleştirilere de hedef olmuştur. Genel Başkanımızın, deprem yaralarının sarılması, arama ve kurtarma faaliyetleri için çaba gösteren her kesim ve kuruma teşekkür ettiği açıkça görülebilecektir" ifadelerinin yanı sıra Kılıçdaroğlu'nun şu sözleri hatırlatıldı: 

Sadece belediye ekiplerimiz değil AFAD’ın ekipleri de jandarma ekipleri de bu konuda olağanüstü bir çaba sergiliyorlar.

Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı olarak çabaya katkı veren ya da bu çabayı sergileyen, İzmir'e katkı veren bütün kamu görevlilerine yürekten teşekkür etmeyi de bir görev biliyorum. 

Umarım kısa süre içerisinde yerelle merkez arasında kurulacak sağlıklı bir diyalogla pek çok sorun aşılmış olur.

Açıklamada; Basit bir araştırma ile ulaşabilecek gerçekler yerine, siyasi nefret üretmeye çalışmayı tercih etmek, aynı grup toplantısında ifade edilen '… coğrafyayı vatan yapan ruhumuzu kaybederiz.' düşüncesiyle taban tabana zıttır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Devlet Bahçeli'nin o sözleri:

"CHP Genel Başkanı'nın depremden bir gün sonra afet alanına gidip siyasi propagandaya heves etmesi, mücadelenin merkezine İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yerleştirmesi bir defa gafillik, ahlaki çarpıklık ve siyaset ayıbıdır. İzmir feryat ederken partizanlık yapmak Kılıçdaroğlu ne kazandırmıştır? Başı göğe mi ermiş, ayağı göle mi dönmüştür? Bu nasıl bir sorumsuz üslup, nasıl çiğ ve ucube savrulma halidir?" Deprem enkazı üzerinde siyaset yapayım derken hamaset ve hamakat çukuruna yuvarlanmışlardır. Kılıçdaroğlu'na ve icazetli kurmaylarına büyük halk ozanımız Yunus Emre'nin şu dizeleriyle sesleniyorum; "Bir bahçeye giremezsen durup seyran eyleme, bir gönül yapamazsan yıkıp viran eyleme" Bir şey biliyorsanız konuşun ibret alalım, bilmiyorsanız susun da adam sanalım." diye konuşmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER