Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP´DE SÜRPRİZ İSİM: CHP GENEL BAŞKANLIĞI´NA ADAYIM

Muharrem İnce´nin Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra CHP´de kaynayan kurultay kazanının ateşi daha da alevlendi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun karşısına tam anlamıyla çıkmayan İnce´nin yanı sıra farklı isimler de ortaya atılıyor. Bunlardan biri de Ha

CHP´DE SÜRPRİZ İSİM: CHP GENEL BAŞKANLIĞI´NA ADAYIM

24 Haziran seçimlerinden sonra CHP´de sular durulmuyor. Muharrem İnce´nin başlattığı Genel Başkanlık tartışması her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. Kılıçdaroğlu´nun değişmesi gerektiği tartışmaları sürerken; Muharrem İnce´nin yanı sıra başka isimler de öne çıkıyor. CHP Genel Başkanlığı için adı öne çıkan isimler şöyle: Ümit Kocasakal? Umut Oran? Halûk Pekşen... İddianın sahibi ise Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan. Turan, "Ümit Kocasakal ile Umut Oran´ı bilmem ama CHP Parti Meclisi Üyesi Halûk Pekşen aday olmakta kesin kararlı?" diye yazdı.

Muhaliflerin kurultay ısrarı, CHP´de yeni bir dönemin kapılarını mı aralayacak yoksa Kılıçdaroğlu koltuğunu sağlama mı alacak? Bu soruların cevabı henüz kesin değil ama kurultay yapılmadan da tartışmalar bitmeyecek gibi görünüyor. Bir yanda muhalif isimlerin imza toplama süreci devam ederken diğer yanda da Genel Başkanlık için farklı isimler de konuşulmaya başlandı.

 

Muharrem İnce´nin adaylığı ön plana çıksa da farklı isimlerin de Genel başkanlık için aday olabileceği konuşuluyor. Rahmi Turan´ın bugünkü köşesinde dile getirdiklerine göre; sürpriz adaylar da olabilir. Turan´ın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"Herkes Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile hâlâ yüzde 30 oy almanın övüntüsü içinde görünen Muharrem İnce´nin hesaplaşacağını düşünüyor. İnce Bey sanki seçim kazanmış gibi ?Sen git, ben geleyim? hesabında?

Oysa tüm mücadelelerde sayısal oran değil, sonuç önemlidir.

Muharrem İnce 22 puan (10 milyon 900 bin oy) farkla seçimi kaybetti.

Aslında ağır bir yenilgi bu? Fakat zafer gibi gösteriliyor!

***

Olağanüstü kurultayın iki kişinin mücadelesi halinde geçeceğini düşünenler yanılıyor. Başka adaylar da çıkacak. Kimler mi?
Mesela Ümit Kocasakal? Umut Oran? Halûk Pekşen.

Ümit Kocasakal ile Umut Oran´ı bilmem ama CHP Parti Meclisi Üyesi Halûk Pekşen aday olmakta kesin kararlı? Kendisiyle konuştuğum zaman bana net olarak: ´CHP Genel Başkanlığı´na adayım´ dedi."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER