Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Putin’in gözlerine bakıp üç soru sorun

CHP Sözcüsü Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 34 şehidin asıl sorumlusu Rusya’ya gitmesini eleştirdi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Putin’in gözlerine bakıp üç soru sorun

CHP MYK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın perşembe günü Rusya lideri Vladimir Putin ile İdlib gündemine ilişkin gerçekleştireceği görüşmeyi Moskova’da yapmasına tepki gösterdi. Saldırı sonucu 34 askerin İdlib’de şehit olduğunu hatırlatan Öztrak, “Neden bu toplantı Moskova’ya alındı? Neden Putin’in ayağına gidiliyor?” diye sordu. Öztrak’ın açıklamalarından başlıklar şöyle oldu: 

 BU FACİANIN SİYASİ SORUMLUSU OLMALI

“Göz göre göre gelen felakete karşı önlem alınmamasından kaynaklanan bu can kayıpları affedilemez. Bu facianın elbette bir siyasi sorumlusu olmasıdır. ‘Şehitler tepesi boş kalmayacak’ diyerek birileri beceriksizliğine kılıf hazırlayamaz. İktidarı yaklaşan felaket için kaç kez uyardık. Bu felaket birdenbire değil göre göre geldi. Helikopterlerimize Suriye hava sahasını bile açmadı Putin. Dostum Putin, dostum Trump diyerek dost olunmadığını artık görmüşlerdir umarız.”

SOSYAL MEDYA KARARTMASI

“34 şehidimiz varken neden bu toplantı Moskova’ya alındı? Neden Putin’in ayağına gidiliyor? Umarız bu defa Erdoğan sadece Putin ile fotoğraf vermek için bu ziyareti gerçekleştirmez. Milletimiz şehitlerimiz için cumhurbaşkanından ses beklerken Erdoğan sessizliğe bürünmüş, her gün 4-5 kere işgal ettiği kürsüsünü Hatay Valisi’ne bırakmıştır. Sosyal medyaya karartma uygulanmıştır. Cumhurbaşkanı bizzat gelmeli, neden ve nasıl 34 şehidimizin olduğunu TBMM’ye anlatmalıydı.”

BMGK, NATO TOPLANDI, TBMM GERİDE KALDI

“BMGK, NATO olağanüstü toplandı ama TBMM ne yazık ki olağanüstü toplanamadı. TBMM’nin acilen toplanmasını engelleyen iç tüzük falan değil, milletimize diyecek bir şeyi olmayan Erdoğan’dır. TBMM başkanı Erdoğan’ın meclisin iradesine koyduğu ipoteğe karşı çıkamamıştır. Biz bu acı hadisenin yaşandığı andan itibaren siyaseti bir kenara bıraktık. Ama gördük ki Erdoğan bu ülkenin cumhurbaşkanı değil partisinin genel başkanı olmayı tercih etmiştir. İhracat, turizm rakamlarıyla zilletin üstünü örtmeye çalışmıştır.”

GÖREVİN ŞEHİTLER TEPESİNİ DOLDURMAK DEĞİL

 “Senin görevin şehitler tepesini doldurmak değil, evlatlarımız şehit olmasın diye her türlü tedbiri almak. Millet ittifakının iktidarında devlet aklıyla bu milletin evlatları şehit olmasın diye her türlü gayreti sarf edeceğiz. Gözyaşları akmasın diye gereken her şeyi yapacağız.”

PUTİN’E ÜÇ SORU SORUN

“Moskova’ya gittiğinizde Putin’e şu üç soruyu sormayı unutmayın ve Trump’ın hakaretlerle dolu mektubunu masanın kenarına iliştirmeye benzemesin, Putin’in gözlerinin içine bakarak sorun; askerlerimizi neden şehit ettiniz, ilk saldırıdan sonra sizi uyarmamıza rağmen neden saldırıya devam ettiniz, yaralılarımızı almaya gelen ambulanslarımıza neden ateşi açtınız? Bu soruların cevabını almadan masadan kalkmayın.”

BU OLAN BİTEN ANAYASAYA AYKIRI

“Erdoğan’a şunu hatırlatmak lazım. Eğer bu savaşsa olan biten anayasaya aykırıdır. TBMM olarak biz kendilerine savaş izni vermedik. Bizim verdiğimiz tezkere şunu söylüyor, terörle mücadele ve göçün engellenmesi için verdik bu tezkereyi. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER