Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP MYK üye sayısı 18’den 16’ya düştü

CHP'de Merkez Yönetim Kurulu açıklandı

CHP MYK üye sayısı 18’den 16’ya düştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 37. Olağan Kurultay’ın ardından merakla beklenen 16 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) listesini açıkladı. CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke partinin genel sekreteri olurken milletvekilleri Ahmet Akın, Ali Öztunç, Yüksel Taşkın da ilk kez MYK’ya girdi. Orhan Sarıbal ve Yunus Emre liste dışı kalırken dış politika ve basın koltukları kaldırıldı.

CHP MYK SAYISI 15+1 OLDU

CHP’yi bir sonraki seçime taşıması beklenen yeni MYK’nın sayısı biri genel sekreter olmak üzere 18 kişiden oluşurken bu sayı yeni MYK’da 16 kişiye düşürüldü. Dış politika, basın ve kadın politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılıklarına atama yapılmazken enerji, altyapı projeleri genel başkan yardımcılığı kuruldu.

BÖKE YENİDEN MYK’DA

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke daha önce parti sözcülüğü yapmış, kendi isteğiyle istifa etmişti. 3 yıl aradan sonra yeniden MYK’ya dönen Böke partinin genel sekreterliği koltuğuna oturdu.

MYK’DA ÜÇ YENİ İSİM

CHP MYK’ya ilk kez giren üç isim oldu. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Enerji, altyapı projeleri genel başkan yardımcısı, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç doğa ve çevre haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. CHP Parti Meclisi Üyesi, KHK ile ihraç edilen akademisyen Yüksel Taşkın sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.

9 MYK ÜYESİNİN GÖREVİ DEĞİŞMEDİ

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığının yanı sıra parti sözcülüğü görevini sürdürecek. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, idari ve mali işler, CHP Ankara Milletvekili Fethi Açıkel Arge-Bilim Yönetim ve Kültür Platformu, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi halkla ilişkiler, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek hukuk ve seçim işleri, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı parti örgütü, örgüt yönetimleri ve yurt dışı örgütlenmeleri, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel bilgi ve iletişim teknolojileri, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun yerel yönetimler, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba sendikalar, meslek odaları ve STK’lardan sorumlu genel başkan yardımcılıkları görevlerini sürdürecek.

3 MYK ÜYESİNİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

CHP’nin MYK’sında daha önce görev yapan 3 genel başkan yardımcısının da görev alanı değişti. İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen yeni MYK’da gençlik politikalarından, Doğa Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca insan haklarından, Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık eğitim politikalarından sorumlu olacak.

2 GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI DANIŞMANLA YÜRÜTÜLECEK

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda basından sorumlu Tuncay Özkan, dış ilişkilerden sorumlu Ünal Çeviköz, sosyal politikalardan sorumlu Aykut Erdoğdu ve eğitim politikalarından sorumlu Yıldırım Kaya delegeden yeterli desteği alamamış ve Parti Meclisi’ne girememişti. Sosyal politikalar alanına Yüksel Taşkın, eğitime Lale Karabıyık atanırken yeni MYK’da dış ilişkiler ve basınla ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığına atama yapılmadı. Edinilen bilgiye göre Parti Meclisi’ne giremeyen Ünal Çeviköz, Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanı olarak dış ilişkiler alanında çalışmaya devam edecek. Tuncay Özkan’ın da baş danışman olarak devam edebileceği ifade ediliyor.

EMRE VE SARIBAL LİSTE DIŞI KALDI

CHP MYK’da İstanbul Milletvekili Yunus Emre gençlik politikalarından, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise tarım politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Sarıbal’ın görev yaptığı tarımdan sorumlu genel başkan yardımcılığı ekonomi içine alınarak Öztrak sorumluluğuna verilirken Sarıbal da liste dışı kaldı. Yunus Emre de MYK dışında kalırken gençlik politikaları Gökçe Gökçen’e emanet edildi.

MYK’DA KADIN ÜYE SAYISI ARTTI

Üye sayısı 18’den 16’ya düşen MYK’da kadın sayısı ise 4’ten 5’e çıktı. MYK’nın yeni kadın üyeleri Gökçe Gökçen, Gamze Akkuş İlgezdi, Lale Karabıyık, Gülizar Biçer Karaca, Selin Sayek Böke oldu.



Anahtar Kelimeler: sayısı düştü

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER