Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ'NDEN ERKEN SEÇİM YORUMU

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Biz erken seçim çağrısı yapmayız ancak erken seçim kararı alınırsa davulla zurnayla hay hay deriz" diye konuştu.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

"Türkiye'de erken seçim tartışması ne İYİ Parti'nin ne de HDP'nin açıklamasıyla başladı. Bu tartışmayı AK Parti ile MHP başlattı. 23 Haziran'dan önce. Seçimleri İktidar partisi ve onu destekleyen ittifak ortağı 'İstanbul'u kaybedersek erken seçim gündeme gelecektir' dediği anda diş macununu tüpten çıkardılar." diyen Özel, "CHP erkenden bu iktidardan kurtulmak gerektiğini biliyor ve istiyor. Bunu EYT için, çiftçi, esnaf, emekliler için istiyor." ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında Özel, "CHP 23 Haziran seçimlerden sonra 'erken seçim istemeyeceğiz' dedik. Erken seçim kararı alınırsa bu karardan memnuniyet duyacak olan en başta biziz. CHP Türkiye'nin geldiği yerde savrulduğunu, ekonomik göstergeleri CHP görüyor. AK Parti'nin içinde bulunduğu MHP'nin desteklediği çarpık iktidar anlayışından kurtulmak olduğunu CHP görüyor. Erken seçim çağrısı gelirse davulla zurnayla hay hay deriz. Benim tahminim şu, bundan 2 yıl önce sizinle program yapmıştık. Orada demiştim ki Erdoğan'a göre değil her doğana anayasa yapmak lazım. Bugün Erdoğan'a göre yapılmış anayasanın bazı yerleri Erdoğan'ı sıkıyor, bazı yerleri Erdoğan'a bol geliyor. Bugün Cumhurbaşkanın ağzının içine bakan bakanlardan dolayı milletvekilleri de onlara ulaşamamaktan rahatsızlar. Bugün gelinen rejimin sürdürülebilirliği yok." şeklinde konuştu.

Özel son olarak, "Erken seçimlerin teknik ve siyasi gerekçesi olur. Bugün iki gerekçede de Recep Tayyip Erdoğan'ın söyleyeceği bir şey yok. Fazladan ne yapacaksın ki, halledeceksin. Ne yapacaksan bugün yap, önünde hiçbir engeli yok. Dengeden, denetlemeden, kuvvetler ayrılığından, hukukun üstünlüğünden bağımsız olarak demokrasiden bahsedilemez. Yüzde 80 ile geçmiş olsaydı anayasa değişikliği, her şey yolunda gitseydi bu tartışmayı yaratmak polemikten öteye geçmezdi. Çok küçük bir farkla geçti. Hepimiz her ay anket alıyoruz. Bugün herkes biliyor ki, başta en çok itiraz edilen partili cumhurbaşkanı maddesi olmak üzere, bugün en kötü ankette 'partisiz olsun' diyor insanlar. Referandum çok küçük farkla, OHAL'de, dünya kadar eşitsizlikte geçti. Cumhurbaşkanlığı'nın açık, örtülü, devletin bütün imkanları kullanıldı. Bu sistemi getirirseniz bakanlar artık milletin işleriyle ilgilenemezler teknokrat, bürokratlar olur dedik. Bu yaz AK Partililer kampta bundan şikayet ettiler." dedi.



Anahtar Kelimeler: BAŞKANVEKİLİ' ERKEN SEÇİM YORUMU

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER