Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CHP Genel Sekreterinin İstifasının Perde Arkası

CHP´de aday belirleme sürecinde yaşanan tartışmalar, Genel Sekreter Akif Hamzaçebi´nin istifasına neden oldu. İstifa gerekçesi olarak, İstanbul´un iki ilçesinde gösterilen adaylar ile olaylı PM´de yaşananlar konuşuluyor.

CHP Genel Sekreterinin İstifasının Perde Arkası

ANKARA ? Cumhuriyet Halk Partisi´nde (CHP), 31 Mart Yerel Seçimi adaylarının belirlenmesi sürecinde yaşanan tartışmalar partinin Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi´nin istifasına neden oldu.

Akif Hamzaçebi´nin istifası, Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun´un, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun Parti Meclisi´nden (PM) aldığı yetkiyle belirlediği 16 adayı açıklamasının ardından geldi.

İSTİFASINI SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Hamzaçebi istifasını sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımla duyurdu:

?12 Şubat 2018 tarihinden bu yana onurla yürüttüğüm CHP Genel Sekreterliği görevinden ayrılmış bulunuyorum. Bundan sonraki süreçte de CHP olarak Türkiye´yi aydınlık bir geleceğe taşıma mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.?

 
 12 Şubat 2018 tarihinden bu yana onurla yürüttüğüm CHP Genel Sekreterliği görevinden ayrılmış bulunuyorum. Bundan sonraki süreçte de CHP olarak Türkiye´yi aydınlık bir geleceğe taşıma mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.
 
 Akif Hamzaçebi, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan aday adayı olduğunu açıklamış ancak aday gösterilmemişti.

CHP kulislerinde ise istifanın gerekçeleri arasında aday belirleme sürecinde yaşanan tartışmaların yattığı ifade ediliyor.

KÜÇÜKÇEKMECE ADAYINA İTİRAZ ETTİ İDDİASI

CHP´nin hafta sonu yapılan ve sert tartışmalar ile Kemal Kılıçdaroğlu´nun istifa restine sahne olan PM´sinde kabul edilen adaylar arasında, İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de vardı. İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu´nun desteklediği bu isme Hamzaçebi´nin karşı çıktığı iddia ediliyor.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi

MALTEPE İLÇE YÖNETİMİ TOPLUCA İSTİFA ETTİ

Maltepe´nin görevdeki Belediye Başkanı Ali Kılıç´ın yeniden aday gösterilmesi sürecinde de Genel Sekreter Hamzaçebi´nin yıprandığı konuşuluyor. Mevcut ilçe yönetiminin aday gösterilmesini istemediği Ali Kılıç´la ilgili bir dosyayı Genel Merkeze gönderdiği, Kılıçdaroğlu´nun bu dosyayı incelemesi için Akif Hamzaçebi´ye verdiği öne sürülmüştü. Hakkındaki iddialara ve ilçe yönetiminin itirazlarına rağmen Ali Kılıç´ın yeniden aday gösterilmesiyle Kılıçdaroğlu ile Hamzaçebi´nin karşı karşıya geldiği ifade ediliyor. Ali Kılıç´ın dün adaylığının açıklanmasının ardından CHP Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan ve yönetim kurulu topluca istifa etti.

İSTİFA EDEN MALTEPE ÖRGÜTÜ ANKARA´YA YÜRÜYECEK

İstifa eden Maltepe örgütünden bir grubun Ankara´ya yürüyeceği öğrenildi. Grup, saat 11 00´de, Kemal Kılıçdaroğlu´nun Adalet Yürüyüşü´nü sonlandırdığı ve miting yaptığı alanda buluşarak bir basın açıklaması yaptıktan sonra Ankara´ya yürümeye başlayacak.

CHP´de adaylık tartışmaları sırasında İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu´nun istifa edip daha sonra vazgeçmesi, ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun istifa resti çekmesiyle tırmanan ve son aday listesinin açıklanmasından sonra partinin Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi´nin görevi bırakmasıyla sonuçlanan gerilimin, Merkez Yürütme Kurulu´ndan (MYK) başka ayrılıklara da neden olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

KILIÇDAROĞLU İLE MYK´SI ARASINDAKİ GERİLİM

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan tartışmalı PM´de, kendisi de PM üyesi olan Erdal Aksünger´in İzmir Bayraklı´dan aday olması için verilen önergeye Kemal Kılıçdaroğlu şiddetle karşı çıkmıştı. Buna rağmen Kılıçdaroğlu hariç sayıları 18 olan MYK üyesinden sadece 7´si oylamaya katılarak hayır demişti. O toplantıyı Gazete Duvar´a değerlendiren bir PM üyesi, ?Genel Başkan asıl darbeyi kendi MYK´sından yedi? ifadesini kullanmıştı. (DUVAR)



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER