Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Charlie Hebdo yetkilileri hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun yetkilileri hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan karikatürü nedeniyle resen soruşturma başlattı.

Charlie Hebdo yetkilileri hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,  Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan karikatürü nedeniyle dergi yetkilileri hakkında resen soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Charlie Hebdo isimli derginin yetkilileri hakkında Türk Ceza Kanunu 12, 13 ve 299'uncu maddeleri gereğince Cumhurbaşkanına hakaret suçundan resen soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

'HUKUKİ SÜREÇ TAKİP EDİLECEK'

Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da hukuki süreçlerin takip edileceği açıklamasında bulundu. Yapılan yazılı açıklamada, "Söz konusu karikatür karşısında gereken hukuki ve diplomatik adımların atılacağından milletimizin şüphesi olmasın. Bu seviyesiz, kötü niyetli, hakaretamiz adımlar karşısında mücadelemiz, aklıselim ancak kararlı bir şekilde sonuna kadar devam edecektir" denildi.

TEPKİ ÇEKEN KARİKATÜR

Charlie Hebdo, çarşamba günü yayınladığı sayısının kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Söz konusu yayın Türkiye'de eleştirilere neden oldu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı'nın dergiye yönelik hakaret içeren açıklamaları ise Fransa'da yankı uyandırdı.

TÜRKİYE İLE FRANSA GERİLİMİ NASIL BAŞLADI?

Fransa'da 16 Ekim'de, Hz. Muhammed'in karikatürlerini derste öğrencilerine gösteren Samuel Paty adlı bir öğretmen başı kesilerek öldürüldü. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un cinayet sonrası yaptığı bazı açıklamalar ve karikatürlerin ülkede binaların duvarlarına yansıtılması, İslam dünyasında tepki çekti.

Katar, Kuveyt, Cezayir, Sudan, Ürdün, Fas ve Lübnan dahil birçok ülkede Fransız ürünleri boykot edilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Pazartesi günü "Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları sakın almayın" diyerek boykot çağrısında bulundu.

Söz konusu karikatürler ise ilk kez 2015'te Charlie Hebdo tarafından yayımlanmıştı. Charlie Hebdo'nun Paris'teki merkezine aynı yıl düzenlenen saldırıda 12 kişi ölmüştü.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER