Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cezayir'de “Dubai” caddesinin ismi “Filistin” olarak değiştirildi

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ilişkileri normalleştirme anlaşmasına gösterilen tepki sonucunda Dubai adındaki bir caddenin ismi “Filistin” olarak değiştirildi.

Cezayir

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ilişkileri normalleştirme anlaşması yapması, İslam aleminde büyük tepkilere neden oldu. Anlaşma, Filistin davasına ihanet olarak değerlendirildi.

BAE ile işgalci İsrail arasındaki normalleşme anlaşmasına tepki gösteren Cezayirliler, Dubai adındaki bir caddenin ismini “Filistin” olarak değiştirdi.

İsim değişikliğini memnuniyetle karşılayan Cezayirli aktivistler, sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarda, Filistin davasına destek verirken, İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan BAE’yi protesto etti. Ayrıca işyeri tabelasında Dubai ismi geçen birçok Cezayirli, söz konusu iş yerlerine Filistin ismi vererek BAE’ye simgesel tepki gösterdi.   

Filistinli halkını hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Cezayirli hukukçu, siyasetçi ve gazeteciler, "normalleşme ihanet ve utançtır" paylaşımıyla BAE ile İsrail arasındaki anlaşmaya tepki gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

ABD, İsrail ve BAE adına yapılan ortak açıklamada da İsrailli ve BAE'li yetkililerin gelecek haftalarda bir araya gelerek yatırım, turizm, kültür, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, sağlık, kültür, çevre, karşılıklı elçiliklerin açılması konularında ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER