Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çernobil Nükleer Santral Faciası 26 Nisan 1986´daYaşandı

Çernobil faciası, 33 yıl önce bugün yaşandı.

Çernobil Nükleer Santral Faciası 26 Nisan 1986´daYaşandı

O dönem SSCB´ye ait Ukrayna´da bulunan RBMT-1000 tipi nükleer santralin dört no´lu ünitesi 26 Nisan 1986 tarihinde infilak etti. Bölgedeki radyasyon miktarı normalin 100 bin katına ulaştı. Patlamada ilk etapta santralde bulunan 81 kişi öldü. Bölgede yaşayan 135 bin kişi tahliye edildi. Patlamadan 2 milyona yakın Ukraynalı etkilendi. Kanser vakaları ve anormal doğumlarda normalin 400 katı artışlar oldu.

Çernobil olayından Türkiye´nin Karadeniz Bölgesi de etkilendi. Çay ve fındık başta olmak üzere Karadeniz Bölgesinde yetişen ürünler kontrol altına alındı. Ancak etkilenmenin boyutu tam olarak bilinememektedir. Hafızalardan silinmeyen en önemli olay dönemin Sanayi Ve Ticaret Bakanının televizyonda çay içerek etkilenme olmadığını göstermeye çalışması oldu. Bugün bölgede ki kanser vakalarının fazla olması bu konu ile ilgili iddiaları gündeme getirmektedir.

***

Günümüz insanını, küresel ölçekte ve sistemli olarak devam eden kapitalizme koşut olarak ortaya çıkan, insana umut vadeden, ama diğerinde olduğu gibi sistemleşip kurumsallaşan sosyalizminde ağırlığı çerçevesinde bir başka kampın oluştuğu bilinmektedir.

Adeta ´düşman, hız ve mücadele´ mantığına uygun bir şekilde, düşmanı ile yarışıp onunla mücadele ettiği gözlemlenen sosyalizminde,bir müddet sonra muhafazakârlaştığı, statükosunu oluşturduğu ve insanlığı hiçe saydığı da bilinmektedir.

Çernobil faciası da n-bu mantık içre değerlendirilebilirdi.

Bir açıdan ABD´nin Hiroşima ve Nagazaki´ye ettığı atom bombasını andırı bir şekilde Çernobil´i halkı ile birlikte yok eden zihniyet, bugünde çeve anlaşmalarına imza atmamaya çalışan  zihniyetin bir izdüşümüydü.

Felaketlere karşı duyarlı, uyanık olalım ve çevremizi hem zalimlerden ve hem de kimyasal baskılardan koruyalım...

çernobil ile ilgili görsel sonucu

 

 

çernobil ile ilgili görsel sonucu

 

çernobil ile ilgili görsel sonucu

 

çernobil ile ilgili görsel sonucu

 

çernobil ile ilgili görsel sonucu

Kaynak: Medya

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER