Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çeçenler Türkiye’deki Müslümanları unutmadı

Doğru Haber Gazetesi yazarı Riyad Makaev, Çeçen yardım kuruluşu Al-Mansur’un, Kahramanmaraş merkezli depremde, profesyonel ekibiyle arma-kurtarma çalışmalarına katıldığını belirtiyor.

Çeçenler Türkiye’deki Müslümanları unutmadı

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler büyük yıkıma sebep oldu. Dünya’dan Türkiye’ye yardımlar gelmeye devam ediyor. Çeçenistan merkezli uluslararası faaliyet gösteren ‘Al-Mansur’ insani yardım kuruluşu ilk günden beri deprem bölgesinde yardım dağıtıyor. Afrika’dan dönen ve Türkiye üzerinden Çeçenistan’a dönecek olan ‘Al-Mansur’ ekibi Türkiye’de bir kaç gün geçirip döneceklerdi. Fakat, 6 Şubat sabaha karşı deprem haberini alan Al-Mansur ekibi Çeçenistan’a dönüşünü erteleyip hemen deprem bölgesine hareket etti. İlk günden beri Kahramanmaraş’ta olan ekip depremde evleri kaybeden vatandaşlara gıda yardımı ve çadır temin etmektedir. ‘Al-Mansur’ insani yardım kuruluşun Başkanı Ali Osmaev tüm imkanlarıyla deprem bölgedeki kardeşlerimize gereken tüm desteğini vereceğiz. Çeçen savaşı sırasında Türkiyeli müslümanların bize yaptığı yardımlarını hiç unutmadık ve unutmayacağız, dedi.

Ali Osmaev, kendi bünyesinde yetiştirdikleri profesyonel kurtarma ekibini de hemen çağırdıklarını ve bölgede hemen kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyledi. “İlk günlerde biraz zorluk çektik ama; hemen Türkiye’ye mühacir olarak gelen Çeçen gençlerden tercümanlar geldi, şimdi gayet iyi anlaşıyoruz” diyen Ali Osmaev, “zor kış şartlarında çadırdan daha çok konteyner ihtiyaçları var, şimdi konteynerler için destek vereceğiz” dedi... Ali, “Çeçenistan’da ve Avrupa’da Çeçenlerin bulunduğu ülkelerde şu anda yardım toplama faaliyetlerimiz hızla devam ediyor. Bugün nerede olursa olsun her Müslüman Türkiye ve Suriye’deki kardeşlerimiz için elinden gelen desteğini göndermeli. Bugün tüm siyasi ve ideolojik görüşlerini bırakıp, bir ümmet bilinciyle hareket etme zamanıdır” dedi. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER