Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çeçen komutana Almanya´da bir Rus tarafından suikast

Çeçen direnişinin komutanlarından Selimhan Hangoshvili´nin Berlin´de sokak ortasında bir Rus tarafından infaz edildiği öğrenildi.

Çeçen komutana Almanya´da bir Rus tarafından suikast

Alman polisi, Çeçenistan´daki iç savaşta komutanlık görevinde bulunan bir Gürcistan vatandaşının, başkent Berlin´de sokak ortasında bir Rus tarafından infaz edildiğini açıkladı.

Gürcistan´da insan hakları alanında çalışan bir sivil toplum örgütüne göre, sokak ortasına infaz edilen 40 yaşlarındaki Selimhan Hangoshvili, 2001-2005 yılları arasında Ruslara karşı savaşan Çeçen birliklerinde komutanlık yapıyordu.

RUS SUİKASTÇİ GÖZALTINA ALINDI

Alman polisi, sokak ortasındaki infazın sorumlusu olarak, 48 yaşındaki bir Rus vatandaşının gözaltına alındığını açıkladı. Kentin Moabit semtinde işlenen cinayet sonrası dalgıçlar, cinayet sırasında kullanılan tabancayla, katilin olay yerinden kaçtığı bir bisikleti ve tanınmamak için kullandığı peruğu, Spre Nehrinden çıkardı.

Çeçen kaynakları ise, öldürülen Selimhan Hangoshvili´nin, Çeçenistan´nın Gürcistan Temsilciliği görevinde de bulunduğunu bildirirken, Alman basını Hangoshvili´nin iç savaştan sonra Gürcistan´da terörle mücadele özel birliklerinde görev yaptığını ileri sürüyor.

ASLAN MEŞHEDOV´UN KOMUTANLARINDANDI

2005 yılında Rusya tarafından bir suikast sonucu öldürülen Çeçen Lider Albay Aslan Meşhedov´un komutanlarından olan Selimhan Hangoshvili´nin öldürülmesinin ardından memleketi olan Gürcistan´ın Pankisi Vadisinde yaşayan Müslümanlar arasında yas ilan edildi.

Bir süre Gürcistan İçişleri Bakanlığı bünyesinde anti-terör birimlerinde görev yapan Selimhan Hangosvili 2013 yılında Avusturya´dan siyasi sığınma talebinde bulundu.

28 Mayıs 2015 tarihinde Gürcistan´ın başkenti Tiflis´te kendisine yapılan suikastten kılpayı kurtulan Hangosvili, Avusturya ve Almanya´da yol açtığı hukuki tartışmalar nedeniyle Avrupa medyasının yakından tanıdığı isimlerden biriydi.

Toplam iki kez suikastlerinden kurtulan Selimhan Hangosvili´nin bir süre Ukrayna´da yaşadığı, kendisine yönelik suikast girişimlerinin ardından, Almanya´ya yerleşmek zorunda kaldığı da kaydedildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER