Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çavuşoğlu ve Stoltenberg'den ortak açıklama

Türkiye’yle dayanışma için Ankara’ya gelen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, görüşmelerin ardından Bakan Çavuşoğlu’yla açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu ve Stoltenberg

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından 10 ilde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, dünya genelinde birçok lider ve örgütten Türkiye’ye destek mesajları geldi.

FİNLANDİYA VE İSVEÇ HATIRLATMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla Ankara’da bir araya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le görüşmelerin ardından iki isim ortak açıklamalarda bulundu. NATO Stoltenberg, “Bugün yıkıcı deprem sonrası Türkiye ve Suriye'deki yıkımdan sonra birlik mesajı vermek için buradayım. İttifakın kuruluşundan bu yana gerçekleşen en büyük doğal afet. Türk halkına taziyelerimi iletiyorum. Acil durum müdahale ekiplerinin çabalarını takdir ediyoruz. Bu hafta yapılan toplantıda da bir dakikalık saygı duruşunda bulunduk” ifadelerinde bulundu.

Stoltenberg, “NATO müttefikleri desteğini sürdürecek. Askeri uçuşlar sürüyor. Gece gündüz uluslararası uçaklar Türkiye'ye yardım taşıyor. Arnavutluk, Kanada, Almanya gibi diğer müttefikler ise finansal ve diğer yardımları sağlıyor. Vatandaşlar milyonlarca euroluk bağış topluyor. Finlandiya ve İsveç'in de desteği vurgulamak istiyorum. İsveç uluslararası bir bağış organizasyonu düzenleyeceğini duyurdu. Geçici barınma merkezleri kuracak. Bunların hepsi sırf bir can daha kurtarabilmek için” diye ekledi.

‘NATO’YA KATKI SAĞLAYAN İLK 5 ÜLKEDEN BİRİYİZ’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, “Sayın genel sekreter, bugün cumhurbaşkanımızla da görüşecek. Görüşmeden sonra deprem bölgesini ziyaret edecekler. NATO'nun sağlayacağı barınma merkezlerinin de hazırlıklarını yerinde görmüş olacak. Kendilerine ve tüm müttefiklerine bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Çavuşoğlu, “Her zaman olduğu gibi bugün öncelikli konumuz değil ama İsveç ve Finlandiya'nın kendilerinden beklentilerimizi de bir kere daha bugün vurguladık. Her iki ülkenin atması gereken adımlar var. Özellikle İsveç'in. Son zamanlardaki provokasyonlar hiç faydalı olmadı. NATO faaliyetlerine verdiğimiz desteğe devam edeceğiz. NATO'nun faaliyetlerine katkı sağlayan ilk 5 ülkeden biriyiz” şeklinde ekledi.

 

Kaynak: karar.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER