Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çavuşoğlu tarih verdi! Yunan bakan Dendias, Türkiye'ye geliyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'ın Türkiye'ye geleceğini açıkladı. İki bakan 14 Nisan'da görüşecek.

Çavuşoğlu tarih verdi! Yunan bakan Dendias, Türkiye

Türkiye'nin  Mısır'la yakınlaşması ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın  ABD'nin Türkiye ile Doğu Akdeniz'de tatbikat yapacağını açıklamasının ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek istediğini söylemişti. Yunan Bakan Dendias'ın  14 Nisan'da Türkiye'ye geleceği duyuruldu.

"DENDİAS ŞAHSİ ARKADAŞIM"

Kazakistan ziyareti sırasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'ın 14 Nisan'da Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurdu.

Çavuşoğlu, "Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, benim 2003 yılından bu yana Avrupa Konseyinden şahsi arkadaşım, 14 Nisan'da Türkiye'ye gelecek." dedi.

İki ülke arasındaki tüm meselelerin Ankara'da görüşüleceğini ifade eden Çavuşoğlu, daha sonra kendisinin de Yunanistan'ı ziyaret edeceğini belirtti. Aynı zamanda Çavuşoğlu, temasların faydalı olacağına inandıklarını ve bu çerçevede Erdoğan-Miçotakis görüşmesini de ele alacaklarını kaydetti.Advertisement

İSTİŞARİ GÖRÜŞMELERE TÜRKYİE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Yunanistan'da düzenlenen istişari görüşmelere ilişkin Çavuşoğlu, 5 yıl aradan sonra Türkiye'de düzenlenen 61. turun gayet olumlu bir havada geçtiğini belirtti. 

Türkiye ve Yunanistan'ın Ege'de anlaşmazlık bulunan konuları ele aldığını ve birlikte çözüm için karar vermeye çalıştığını söyleyen Çavuşoğlu, tek bir toplantıda çözüm beklentisinin gerçekçi bir yaklaşım olmayacağına dikkati çekerek, rotasyon usulünce bir sonraki toplantıya Türkiye'nin ev sahipliği yapacağını açıkladı. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER